29
jul
06

Opening Serafijncafé (2)

Genieten in de engelentuin

Het was al tegen 11 uur ’s avonds toen we arriveerden bij de brouwerij van Achilles Van de Moer.  We werden begroet door één van zijn lieve dochters die uitlegde dat daar waar nu het café is, vroeger de woonkamer was geweest.  Het cafeetje ziet er netjes uit, gezellig, vrij intimistisch.  Het was buiten nog zalig warm, dus besloten we, net als alle andere bezoekers, in de tuin te gaan zitten. Heerlijk!

Een eerste én bovendien gratis degustatie werd de Serafijn Blond van het vat.  Ik had geen hoge verwachtingen, vorige proeverijtjes in het achterhoofd.  Ik werd vrij aangenaam verrast.  Een zoetig, fruitig en gistig aroma met hints van banaan.  Witte suiker ook en wat kruiden (koriander).  De smaak is zoet en vloeit uit, al miste ik een bittere toets.

Het nieuwe biertje ‘Serafijn Grand-Cru’ was als tweede aan de beurt, eveneens van het vat.  Opnieuw een zoete aanhef met duidelijk witte kandij.  Het bananensmaakje is opnieuw aanwezig, maar minder overheersend.  De smaak is zoet en opnieuw valt er voor mij te weinig bitter te bespeuren.  Het bier mag nog wat evolueren, maar het is ver van slecht.

Als laatste plakten we er nog een Serafijn ‘Celtic’ (van ’t vat) bij. Opnieuw vrij zoetig, wat caramel.  Er is een klein minder aangenaam bijsmaakje als van nat hooi.  Dit bier geeft wel wat bitter in de mond die lekker lang blijft hangen.  Hoewel dit bier meer naar de richting van mijn geliefde smaakpalet gaat, prefereer ik toch eerder de nieuwe Grand-Cru.

De bieren van Achilles zijn zeker niet slecht en een aanrader voor liefhebbers van eerder zoet.  Dit jaar zetten we nog eens een Serafijnbiertje op de kaart en waarom eens niet van ’t vat?

Openingsuren Serafijncafé:
donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag
telkens van 11u00 tot 23u00


0 Responses to “Opening Serafijncafé (2)”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

juli 2006
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Twittered


%d bloggers liken dit: