01
aug
06

Proeverij van 2 oude flesjes Belle-vue Geuze

 Geen 100 % geslaagde sessie

Toen ik eindelijk bericht kreeg van het Streekproductencentrum in Halle dat er opnieuw Belle-Vue Sélection Lambic was, ging ik als de bliksem dit schitterende -maar helaas tegenwoordig dure- bier halen.  Ik deed een vriend een fles cadeau en kreeg onlangs 2 oude flesjes Belle-Vue Geuze in return.  Deze week was het tijd voor een kleine proefsessie met Wim Claes, een goede vriend die me vaak vergezeld naar brouwerijtjes of bierfestivals.  Ik noem hem wel eens mijn lijflijk GPS-systeem, al rijden we toch nog vaak verkeerd.

Het eerste bier vermeldde Cuvée Gueuze Lambic op het etiket. Ik kon geen datum terugvinden, behalve het jaar 1981 toen er een Export Oscar was voor uitgereikt.  Helaas was dit bier zo dood als een pier. Verschrikkelijk muf. De stop was danig verweerd.

Meer geluk met de Gueuze Belle-Vue met houdbaarheidsdatum tot 1988 die een heerlijk pssst-geluid maakte bij het openen.  Het bier was donker koperkleurig.  Een bescheiden schuimkraag werd gevormd.  Het bier bedwelmde wat in de ogen.  Bij het proeven bleek de hoeveelheid koolzuur toch minder dan gedacht en na een paar minuten hadden we plat bier. Een geoxideerd en sterk aroma van witte porto en wat hout.  De smaak was zoet en wat waterig.  Er viel geen zuur te bekennen.  We waren beiden toch wat teleurgesteld met het resultaat van deze kleine proeverij.

Gelukkig bleven er na de bierfeesten vorig jaar nog enkele flessen Belle-Vue Sélection over.  Ik ga er geen twintig jaar mee wachten om ze uit te drinken.


0 Responses to “Proeverij van 2 oude flesjes Belle-vue Geuze”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

augustus 2006
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: