03
aug
06

Kastel-bier

Een aangenaam ambertje 

Enkele maanden geleden werd in Kasterlee het amberkleurige Kastel-bier voorgesteld.  Het wordt gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi en meet zo’n 7 vol%alc.

We proefden het in herberg ‘den Leeuw’, schuins tegenover de kerk in Kasterlee.  De zaak was goed gevuld met mensen van jong tot ouder.  Het interieur was vrij authentiek en vooral de marmeren toog was schitterend.  Er hing weinig rook, dus de proefomstandigheden waren vrij goed.  Hoewel … het bier werd ijskoud geserveerd.  Daar kon de warme glimlach van het toogmeisje zelfs helaas niets aan veranderen.

Ik proefde eerst vooral wat caramelzoet, het koude bier gaf weinig aroma’s vrij.  Ik liet het bier wat opwarmen.  Na enige tijd ontwaardde ik een fruitig en een wat zoetig (caramel) en licht gebrand moutig aroma.  De hoofdsmaak was overwegend zoet en liep bitter uit.  De hoppige bitterheid bleef lang hangen en was lichtelijk wrang, maar zeker niet onaangenaam.

Het Kastel-bier is een lekker bier en heeft zeker succes (een tweede brouwsel van 2400 liter is besteld), maar het is weinig verrassend in het gamma van de bieren van de ‘Proef’.  Niettemin wil ik het wel op de kaart zetten, ook om de Kastelse Biervereniging te steunen.  Ze hebben vorig jaar een eerste en zéér druk bezocht bierfestival in een oude gerestaureerde schuur georganiseerd.  Het was er ondanks de drukte gezellig en het is volgend jaar opnieuw een bezoekje waard.  Net als Kasterlee-dorp.


0 Responses to “Kastel-bier”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

augustus 2006
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: