08
aug
06

Louis Willems

Van melkventer tot speciaalbierhandelaar

Ooit al van Bierclubbeke d’Ouwen gehoord?  Ik tot zondag op de ruilbeurs van drankenhandel Willems nog niet.  Maar ze bestaan toch al een half jaar en ze vragen geen lidgeld.  Op dinsdag 12 september organiseren ze een biertrip naar brouwerijen De Ryck en Roman.

“Het is daar bij Roman dat het begon”, zegt Louis Willems, vader van huidig zaakvoerder Johan.  “Ik had 8 jaar gewerkt en was dat beu.  Ik stopte en begon met de melkkar te rijden. Op een dag sprak iemand me aan.  Hij vroeg of ik bieren van Roman wou bijverkopen en dat wilde ik uiteraard; de melkkar was immers geen volledige dag werk en er was nog plaats op de kar.”  Dat was in 1963.  Eventjes werkte Louis nog met brouwerij De Keersmaecker.  Daarna startte hij zijn eigen bierhandel, zonder contract met welke brouwerij dan ook.  Het is dankzij vader Willems, dat we nu kunnen genieten van het prachtige assortiment bij Drankenhandel Willems.

De liefde voor brouwerij Roman is wel gebleven bij Louis, die nog hard werkt in de zaak van zijn zoon.  Als ik bij de drankenhandel kom en Louis ziet mij, dan word ik dikwijls uitgenodigd voor een glas Ename tripel van jawel … brouwerij Roman.  Al moet gezegd dat een nieuw bier van de talrijke microbrouwerijtjes zeker niet overgeslagen wordt.

Het was aangenaam op de ruildag zondag en de Grobbendonkse Tripel stroomde (te) rijkelijk.  Het bier is vrij zoet en aangenaam bitter achter in de mond.  Ik heb de indruk dat het bier minder droog als vroeger is, maar het heeft gewonnen aan stabiliteit.  Misschien ga ik in september wel mee met Louis en die nieuwe bierclub.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

augustus 2006
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: