24
aug
06

Opnieuw in actie

na Tsjechische Pilseners opnieuw Belgisch Speciaal

Tsjechië was een echte openbaring: mooie landschappen, prachtige gebouwen en lekker eten voor weinig geld.  We bezochten een micro-brouwerijtje in Harrachov, een ski-oord in het Kroknose-gebergte tegen de grens met Polen.  In het restaurantgedeelte van de aldaar gevestigde glasfabriek stond een kleine brouwinstallatie waarin voor onze ogen gebrouwen werd.  Hun pils was lekker bitter.  Ook tegenover een kroes Pilsner Urquell of een Gambrinus zijn de meeste van onze pilsjes maar watjes: minder bitter en vooral ook minder body.

Op het thuisfront is er blijkbaar niet zoveel wereldschokkends gebeurd, behalve dan misschien het bericht dat Belgen het afgelopen jaar méér water en minder bier dronken.  Het gaat ons echter niet om de kwantiteit, veeleer om de kwaliteit en daar proberen wij als Vilvordianen toch een steentje toe bij te dragen.

Ik heb meteen de draad opgepikt en kan alweer een nieuw bier aan de bierlijst toevoegen: de Oude Kriek van Mort Subite is gearriveerd en krijgt morgen een plaatsje in de kelder, de wachtzaal voor bijzondere biertjes voor 21 mei. We zijn weer vertrokken …


0 Responses to “Opnieuw in actie”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.646 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

augustus 2006
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: