18
sep
06

2de Frans Belgisch Bierfestival

Proeven onder de molen van Komen

Een lange treinreis voerde mij naar Komen: bijna 3 uur treinen en een half uur met de benenwagen.  Dat heb ik mij achteraf allerminst beklaagd.

Een eerste proevertje werd mij geschonken door Walter (bedankt voor de foto’s): Oc’Ale Blanche van Brasserie Oc’Ale (F) met een zeer typische tarwezurigheid.  Een niet onaardige start.  Mijn ronde langs de bierstanden kon beginnen en ik koos voor Bock’Age van Brasserie De La Motte Juillet (F), zo’n 300 km onder Parijs gelegen.  Een licht (5 vol%) maar smaakvol biertje, lichtjes zoetig, daarna droogbitter met stevige pompelmoeshints.  Later meer over dit brouwerijtje; ik heb enkele andere bieren uit hun gamma meegebracht.

Op naar de volgende stand waar onder meer de bieren van Verhaeghe gepresenteerd werden.  Ik koos voor een Page 24 Ambrée van Brasserie St. Germain (F).  Het bier was wat ‘gewoontjes’ en miste wat karakter.  Brasserie Feller (F), een brouwerijtje dichtbij de grens met de provincie Luxemburg en niet ver van onze Brasserie Millevertus schonk me haar blond bier.  Ik had de impressie ook hier wat zurigheid van tarwe te herkennen, maar de brouwer verzekerde me dat alleen gerstemout was gebruikt.  Daarbij ook drie hopsoorten die het bier haar nodige karakter gaven.  Vrij tevreden over deze proever, vroeg ik ook hun amberbier, maar deze was heel wat minder smaak toebedeeld ten opzichte van zijn blonde broeder.

Eventjes passeren bij Roland van Brouwerij Oud Beersel voor een Bersalis is nooit een slechte keuze.  Diegenen die hartstochtelijk uitkijken naar de volgende editie van de Toer de Geuze, mogen 1 april in hun agenda aankruisen.  Deze datum staat voor 90% zekerheid vast.

Brasserie du Mont Blanc liet me haar blond bier proeven.  De brouwer bekeek mij alsof ik de eerste was die zijn bier voor de smaakpapillen gooide.  Dit is zeker een blondje, maar verder zal het mijn hersencellen niet al te lang pijnigen.  Ook de Charmette 1 van Brasserie Silenrieux is een zelfde lot beschoren.

Ik was dan ook blij om Brasserie Thiriez (F) uit Esquelbecq aan te treffen.  Hun Malinne en zeker hun Etoile du Nord hadden mij al kunnen bekoren.  Dit keer proefde ik hun La Rouge Flamande: zoetig tot zoet, wat neigend naar een oud bruin type maar iets te weinig overtuigend in al haar facetten.

Buiten hielden enkele amateurbrouwers van het Poperings Genootschap een brouwdemonstratie; aardige mensen, leuke babbel en bier à volonté …  Dat is natuurlijk wel plezant, maar het proeven was daarmee ook meteen om zeep.

Als afsluiter mocht ik nog een Druïde Donker drinken, een bier dat ik binnenkort graag mag terugproeven.  Eén van de brouwers woont trouwens in Vilvoorde.  Als dat niet handig is …

Er waren nog een heel aantal bieren die ik graag had geproefd; volgend jaar dus terug naar Komen komen zeker?


0 Responses to “2de Frans Belgisch Bierfestival”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

september 2006
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Twittered


%d bloggers liken dit: