De nieuwe brouwerij.
De oude brouwinstallaties van Brasserie Ecaussines met de mooi bemantelde ketels liggen er verwaarloosd bij. In de schuur staat er nu een hypermoderne computergestuurde inox mastodont.
De brouwerij voldoet aan de strengste voorschriften op het vlak van hygiëne, maar ‘de ziel’ lijkt verdwenen. Het lijkt of de commerce het hier haalt van de passie en dat proef je ook wat in de bieren: voor een groot publiek. Daarmee bedoel ik niet dat het slechte bieren zijn, verre van!
De ambities van de brouwerij zijn niet min: maar liefst 6 bieren moeten dit jaar nog gelanceerd worden. Eén daarvan wordt een bier met groseille, nog zoeter dan de Ultramour. Het andere vijftal worden bieren tegen een hoop fysieke kwalen: een bier tegen hoge colesterol, ééntje voor diabetici, … Men wacht nog op een erkenning van de Orde van Geneesheren om de bieren als dusdanig te promoten.
Wat mij het meest interesseerde was hun ‘Pennefoise’, het overheerlijke pruimenbier dat helaas snel uitverkocht was en alzo niet op onze bierlijst kon belanden. Maar er is goed nieuws: de Franse pruimen zijn vorige week toegekomen en het pruimenbiertje wordt op dit moment gebrouwen. De verkoop ervan start binnen een dikke maand en deze keer moet dit bier onze bierkaart sieren.
0 Responses to “Brasserie Ecaussines”