OTS mag TROTS zijn.
Het Kempisch bierfestival is één van de parels onder de bierfestivals. Dat werd ook nu weer bevestigd. De opkomst was massaal. Omdat we pas laat op de zondagnamiddag toekwamen, hadden we de pech dat een aantal bieren (ongeveer één vierde) al uitverkocht waren, waaronder enkele voor ons onbekende.
De Feestpils van Brouwerij Kerkom mocht de spits afbijten: aroma’s van wat we ‘paardendeken’ noemen en hop. Deze pils heeft smaak en een bitterheid die veel commerciële pilsners ontberen.
Van de brouwershand van het Buitenlustbier kwam ‘Totentrekker’ (gebrouwen in de ketels van De Proefbrouwerij). Het is bewonderigenswaardig dat een speciaalbierbrouwer zich aan een zuur biertje waagt. Helaas was naar mijn smaak het zoete te overheersend.
Het goeddoelbier Santé 10 kon ons dit keer bekoren. Het bier, gebrouwen door Danny Prignon van brouwerij Fantôme is zeer kruidig. Ik meende peper en thijm te herkennen, maar het gebruikte kruid bleek oregano te zijn.
Een straf bier, in alle opzichten, is de Kameleon Tripel Spéciale, zwaarder dan de ‘gewone’ tripel van brouwerij Den Hopperd in Westmeerbeek. Het bier was lichtjes geoxydeerd, gaf veel alcohol vrij (eerder hartverwarmend dan storend in dit geval) en besloot aangenaam bitterig.
Met onze ‘bonnetjes voor een gratis ‘Jubilee’ (het feestbier naar aanleiding van 20 jaar Onder ’t Schuim) konden we nog een XX-bitter bemachtigen, één van onze favorietjes. De Jubilee was namelijk uitverkocht, maar we konden een gebottelde versie bemachtigen om mee naar huis te nemen.
Het Kempisch Bierfestival staat volgend jaar zeker opnieuw op het programma.
0 Responses to “Bierfestival Geel werd massaal bezocht”