02
okt
06

Volkscafé Deluxe

25 jaar bierfeesten door Chiro Westmeerbeek.

Ik koos er voor om toch niet naar Marbehan te treinen.  Een loodzware werkweek eiste haar tol.  Op zondagavond trok ik naar het dichterbijgelegen Westmeerbeek om de nieuwe Hofdraak van ’t Hofbrouwerijke te proeven.

Ondanks dat het al zondagavond was, was het toch nog gezellig druk in de parochiezaal met tent.  De inrichting van de zaal was gezellig.  Geen bekende proeversgezichten hier, wel lokaal volk dat vooral voor het café komt en het daarbij mooi meegenomen vindt dat ze eens wat anders voorgeschoteld krijgen dan hun gewone pint.

De bierlijst bevat vooral het bekendere werk als Barbar, Delirium Tremens, …  Bieren uit eigen streek worden uiteraard niet vergeten; ’t Hofbrouwerijke, Brouwerij Achilles en uiteraard de Westmeerbeekse Kameleon, waarop ze terecht en gelukkig fier zijn.  Enkele andere interessante bieren met de Mort Subite Oude Kriek, Moinnette blond van het vat, …

Het was leuk dat je bij sommige bieren de bijpassende kaas kon bestellen voor een extraatje van amper € 1,00.  Ook de bieren waren zeker niet te duur geprijsd en dat gold zeker voor de snacks.

Volkscafé Deluxe is een aardig initiatief, een gezellig onderonsje, maar zeker geen paradijs voor de bierjager.  Zéér positief is de uitgebreide biergids met een duidelijke uitleg over alle aanwezige bieren.  Slechts één minpunt opgetekend (maar dan wel een belangrijk): de bieren waren echt erbarmelijk geschonken, zonder kraag, zonder flesje met gistdepot, …  Maar voor de rest een prima evenement.


0 Responses to “Volkscafé Deluxe”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

oktober 2006
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twittered


%d bloggers liken dit: