Nieuwe etiketten voor Kameleon.
Weinig gebeurtenissen op biergebied (ook andere facetten van het leven krijgen hun tijd), maar toch ben ik nog even bij Den Hopperd in Westmeerbeek geraakt, waar men ’s zondags het gezellige brouwerijcafeetje kan bezoeken. Het café is nog in opbouw, maar de mooie balken, het oude meubilair, de volkse sfeer vormen reeds het volmaakte kader voor het degusteren van een biologisch Kameleonbier.
We kiezen voor een Kameleon Tripel van het vat met een niet onaardige 8,5 vol%alc. Het koude bier verwarmen we wat met beide handen rond het glas gedrukt. In de neus worden we verwelkomd door een aangename hoppigheid, wat kruiden, wat suikertoetsen. De smaak is licht zoetig en eindigt in een scherpe, typische bitterheid zonder storend te zijn.
Deze Kameleon Tripel is zonder meer een parel, ondanks de negatieve reputatie, te wijten aan de eerste brouwsels 10 jaar geleden, die het bier bij sommigen nog oproept. Bart De Saegher wil op de eerste plaats de lokale markt van zijn bieren voorzien; export (op een uitzondering naar Italië) is niet aan de orde. “Ik hoef niet te leven van mijn bieren; het is en blijft een hobby, waaraan ik slechts een zeer kleine winst overhou”, aldus een eerlijke Bart.
De drie Kameleonversies werden getooid met nieuwe fleurige etiketten. Binnenkort is de Kameleon Tripel te proeven als ‘Bier in Beeld’ bij kleinkunstencentrum ’t Smiske.
Brouwerij Den Hopperd
Netestraat 67
2235 Westmeerbeek
Het proeflokaal is iedere zondag geopend van 13u30 tot 18u00.
Vermeylen,
Ik las in de Gazet van Antwerpen over uw bio bier.
Mijn vraag is:”Is dat bio bier onderandere gemaakt op basis van geraffineerde (dus witte kristalsuiker, zoals Tiense witte klontjessuiker) of van ongeraffineerde bietensuiker of van donkere ruwe rietsuiker uit de bio winkel?
Zijn er verschillende percentages van alcohol verkrijgbaar?
Trommelmans Marc
Jagersdreef 10
2200 Herentals
Trommelmans,
Dit is niet de officiële website van Brouwerij Den Hopperd. Steven geeft enkel het relaas van zijn bezoekje daar. Voor meer info contacteer je best de brouwerij zelf, de gegevens staan voor de gemakkelijkheid al onderaan het artikel op dit blog. 🙂
Gunter
bedankt voor de kleine moderatie. 🙂
Heb Marc Trommelmans reeds een mail gestuurd met een antwoord op één van zijn vragen. Het suikervraagstuk weet ik niet met zekerheid te beantwoorden.
Het is sterker dan mezelf. 8)