15
okt
06

BLES lokt veel volk naar Zottegem

Aangenaam proeven, aangename contacten.

Mijn eerste BLES-ervaring was meteen een voltreffer.  Hoewel we slechts een paar uurtjes konden aanwezig zijn, was deze trip absoluut de moeite.  We hadden geluk dat in de namiddag de zaal nog gezellig druk was; toen we vertrokken was de zaal letterlijk volgepakt met biergeïnteresseerden.  Enige minpunt was de rokerige zaal.

Na wat zoeken hadden we onze bierbonnetjes en ons glas, een paddestoeltype.  Uiteraard was Bacholdus, gebrouwen door BLES bij brouwerij Alvinne, het eerste bier dat onze lippen beroerde.  Bacholdus verwijst naar Bachus, God van de wijn, en Arnoldus, patroonheilige van het bier.  In dit bier was dan ook druivensap verwerkt.  Het bier was nog zeer gistig en zoetig in de smaak.  Tot dan niets bijzonders, tot de nasmaak zich ontplooit.  Een mooie bittere nasmaak met een stempel van druivenpellen.  Het bier belooft mooi te evolueren en werd aangekocht voor ons bierfestival.

Marc Limet presenteerde ons een Bink blond, Sandrino van brouwerij Van Eecke en Leroy schonk een Paulus.  Ook Piet Salomez en zijn eega van bierfirma ’t Alternatief waren aanwezig.  Hun Hik bruin was wat overgesatureerd, maar daardoor ook lekker droog.  Een proefbrouwsel van Hik Bruin was duidelijk zoeter.  Piet wil in zijn uiteindelijke versie ‘iets tussen de twee’.  Na een gistprobleem staat ook de blonde Hik weer op punt.

Wat we zeker nog moesten proeven was Gaspar, het nieuwe bittere driekoningenbier van brouwerij Alvinne.  Het is een trend om extreem bittere bieren te ontwikkelen (cfr. Houblon Chouffe en Hop-It).  Daarbij wordt de smaak al te vaak volledig verdrongen door de bittertonen, maar deze Gaspar had nog een echte bieridentiteit alvorens zich over te geven aan de hopbitterheid.

Als afsluiter mocht Frederik van Brouwerij Contreras ons nog een tripel van Valeir schenken, een mooi volmoutbier met een bitter karakter.  Frederik studeerde nog aan onze school in Vilvoorde, maar de relatie met een brouwersdochter stuurde zijn leven naar een andere richting.  Sinds hij de brouwerij in handen heeft waait er een nieuwe wind door de brouwerij uit Gavere.  Sinds kort kreeg de Contra-pils een nieuwe receptuur, binnenkort wordt ook het Tonneke een straffer karakter aangemeten.  De bieren zullen kortelings ook een nieuw etiket aangeplakt krijgen.

Veel bekende bierliefhebbers trokken naar Zottegem.  Onder hen ook William Roelens en zijn Voske.  William is het brein achter de mooiste bierblog die het net rijk is: http://blog.seniorennet.be/bierblog/.  Let vooral op de prachtige foto’s die de blog sieren.

BLES heeft een schitterend festival gepresenteerd.  De tijd was er helaas niet om alle standen te bezoeken.  Voor ons festival werden er toch alweer een paar toffe contacten gelegd. 


0 Responses to “BLES lokt veel volk naar Zottegem”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

oktober 2006
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twittered


%d bloggers liken dit: