29
okt
06

Heikantse Bierfeesten

Geen sleet op 19de editie.

De Heikantse Bierliefhebbers brachten alweer een prachtige kaart met enkele verrassende biertjes.  Het aanbod is niet enorm in aantal, maar hier primeert de kwaliteit.  De volkse sfeer van de Heikantse vind je nergens anders terug.  Wat zeer aangenaam is, is dat vele bieren in hun originele glas geschonken worden.  Ook hier is de rokerigheid een groot minpunt.

Na een namiddagje rondsjokken met een dienblad, mocht ik omstreeks 21u00 zelf het proefglas ter hand nemen.  Ook Vilvordiaan Mathias De Beucker en zijn vader wierpen de smaakpapillen in de strijd.  Vooreerst stonden er 2 bieren van brouwerij Fantôme op het programma.  Tovenaar-brouwer Danny Prignon kan verrassen en dat bevestigde hij ook nu.  Fantôme Rucola, gebrouwen omdat de Giro d’ Italia voor zijn deur passeerde, was een zwaar kruidig bier dat uitliep in een significant scherpe bitterheid.  Dit bier was slechts een voorgerecht voor het koningsmaal dat Black Ghost heette.  Dit zwarte bier van 8 vol%alc. had mout, koffie en suikerzoet in het aroma.  De body was boomsterk en liep uit in een lange gebrande bitterheid.  Het bier heeft iets rode wijnachtigs, niet van het huiswijntype, maar van de edele vloeistof die zelfverzekerd wildgerechten kan begeleiden.

Geen bier dat beter kon scoren al zou het een oneer voor ze zijn om ze niet te vermelden.  La Brabançonne Brune Cuvée Billy bijvoorbeeld, gebaseerd op de gewone bruine versie, maar met toevoeging van drie kruiden die hun effect niet missen.  Om de hoek komt ook wat zurigheid te gelederen versterken.  Broeder Louis Bruin, gebrouwen in Kerkom voor de tuinbouwschool in Sint-Truiden, bleef plakken in de eigen zoetigheid en de aangename bitterheid die volgde moest zich echt een weg wroeten door de suikerspiegel.  Geef dan maar liever het nieuwe kerstbier Tournay de Noël van Brasserie De Cazeau.  Dit zwarte bier start kruidig, gebrand.  In de smaak vinden we de typische granigheid terug van de ‘gewone’ Tournay.  Verder ontwaren we nog een licht tarwezuurtje.  De finish is moutbitter en blijft lekker lang hangen.

Met herproevers als Santé-X en St Antoine bruin, was de weg naar het bed ruimschoots geplaveid.


0 Responses to “Heikantse Bierfeesten”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

oktober 2006
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twittered


%d bloggers liken dit: