30
okt
06

9de Herentalse Bierfeesten

KSJ Herentals presteert bovenmaats.

Toegegeven, bierfeesten met mooie serveersters hebben een streepje voor.  Maar niet alleen daarom gaan we graag naar de Herentalse Bierfeesten; ook de bierlijst is telkenmale kwalitatief sterk.  Het is dan ook niemand minder dan Johan van Bierhandel Willems die er voor zorgt dat de jeugdige Herentalsenaren een paar exclusiefjes kunnen voorschotelen.

Oxymore van de gelijknamige brouwerij uit Limerlé mocht de debatten openen.  Voor de ontwikkeling ervan stak de brouwmeester van brouwerij Orval een handje toe.  Het helder blonde bier bevat slechts 4,8 vol%alc. (5,5 vol%alc. volgens de biergids, waarin we nog wel wat foutjes en onvolkomenheden vinden). Het aroma geeft lichtjes paardendeken vrij, wat hoppige tonen, hoewel de bitterheid verder nogal beperkt blijft, en een lichte zurigheid.  De smaak is neutraal moutig.   Het bier vloeit aangenaam uit, echter zonder nieuwe smaken te ontwikkelen.

Wat te denken van brasserie La 42ième: een hobbybrouwer of toch iets officieels???  Het bier dat hier gepresenteerd wordt zou alleszins in de keuken en de badkamer zijn gebrouwen.  Klinkt vrij amateuristisch en dat vinden we ook van deze Bière Brassée à la Maison.  Het amberkleurige bier kan soms ook blond zijn (?!).  De neus is kruidig.  In de moutzoetige smaak proeven we wat zoete zomerhoning.  Het is vermoedelijk die honing die het bier met een onaangenaam plakkerig einde opzadelt.  We zijn het erover eens dat dit bier wat weinig charisma vertoont.

Tot slot verdelen we nog een flesje Tuverbol over drie glazen.  Het bier bleek tegenover de eerste proeverij wat voller van smaak en het heeft iets van okkernoot in de achtergrond.  De scherp zurige kantjes zijn er wat af en dat vonden we eigenlijk wat spijtig.


0 Responses to “9de Herentalse Bierfeesten”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

oktober 2006
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: