05
nov
06

Het knusse van De Bierkamer

De ultieme onthaasting.

Als je wat rust zoekt, een lekker bier, een gezellig kader … breng dan eens een bezoekje aan De Bierkamer in Kluizen (Ertvelde).  In een prachtig decor met brocante, oude bierreclames en kaarslicht worden er de heerlijkste bieren geschonken.

Een goede start was dat prachtige zoetig bittere La Rulles Estivale met haar overheerlijke hoppig boeket.  Amper een dikke 5 vol%alc. sterk, maar toch zo smaakvol, zo vertederend lief op de tong.  Ik hou van bieren, laag in alcoholgehalte, maar sterk in smaak.  Zulke bieren bewijzen het meesterschap van een brouwer.

Het genot zinderde nog zalig na toen de kleinzoon van de oude brouwer van Van Steenberge ons een glas Gulden Draak aanbood, geschonken uit een magnumfles en 5 jaar geleden gebotteld.  De kleur was duidelijk andes dan wat we gewoon zijn, mokkabruin, troebel.  Het bier geurde naar chocolade en in het aroma namen we amandel waar.  De aanzet in de smaak is zoetig, maar de warme alcoholen tillen ons al snel naar hogere sferen om ons daarna te verleiden met een ellenlange aangename bitterheid waarin we nog een vleug herkennen van de wijngist die gebruikt werd voor de hergisting.  Een pracht van een bier.

Het is moeilijk om deze kwaliteit te evenaren, maar met de bieren van Brouwerij De Regenboog uit Assebroek zit je dikwijls goed.  We bestelden een Smisje Blond, gebrouwen met toevoeging van lindebloesems en een Smisje Halloween, een amberoranje bier met toevoeging van pompoen en pompoenpitten.  Het blonde Smisje is een aangenaam maar vrij complex bier, licht in body, maar de nasmaak maakt van dit bier een origineel smaakspektakel.  Moeilijk te definiëren, maar ik associeerde de bitterheid met deze die je krijgt bij het kauwen op een jonge groene twijg.  Het Smisje Halloween heeft een zachte boterzoetigheid. Impressies van citrus.  Het bier is mooi afgerond met een lange bitterheid als sluitstuk.  En inderdaad, bij het proeven had ik echt het idee pompoen te proeven.

Voldaan en zéér tevreden trokken we verder richting Asse voor een sublieme C.D. voorstelling van Sourdine.  Het leven is een zaligheid met De Bierkamer als een dankbaar ingrediënt.

De Bierkamer
Vaartstraat West 30
9940 Kluizen-Ertvelde
Open op vrij-, zat-, zon- en feestdagen vanaf 15u00.
Maandag open vanaf 18u00 (tenzij feestdag).


0 Responses to “Het knusse van De Bierkamer”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

november 2006
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: