21
nov
06

JF Kendedies Bierfeesten in OLV OLen

De ‘Bierronde van Vlaanderen’.

Een thema voor jouw bierfeesten kan een aardig idee zijn, zeker als je de originaliteit van JF Kendedies kan oproepen.  Er werden een aantal bieren van brouwerijtjes die op of naast het Rondeparcours liggen, voorgesteld.  Met een drankenkaart kon je zo je eigen ‘ronde’ afleggen waarvoor je , geheel volgens jouw ‘fysieke conditie’, bieren van verschillende alcoholpercentages kon kiezen.  Halverwege was er zelfs bevoorrading voorzien in de vorm van een ‘Proevertje à la Flandrien’.  Ook de zaal was ingekleed met versierde fietswielen en sommigen liepen rond in een echte koersoutfit.  Heel ludiek.

Wij kozen er voor om onze eigen weg te zoeken doorheen de biergids.  Nieuwigheden konden we niet echt bespeuren, maar er werd gekozen om alléén bieren op de kaart te plaatsen die zijzelf al geproefd hadden.  Het leverde alleszins voldoende kwaliteit op.

We begonnen met de amberkleurige ‘Kastel’ van ’t vat, een creatie van de Proefbrouwerij voor de Kastelse Biervereniging.  Het bier had een lichte kruidigheid in de neus, wat zoetige caramel en een licht gebrande toets.  De smaak blijft licht zoetig en vloeit heerlijk bitter uit.  Volgens mij heeft deze vatenversie een uitgesprokener karakter dan de -niettemin behoorlijke- flessenversie.

Tijd om nog eens een Grobbendonkse tripel te herproeven.  We hadden van de 2006-versie voorlopig alleen het bier van het vat geproefd.  Licht kruidige, hoppige impressies, verder zacht zoetig en bitterig in de smaak met ook een onaangenaam zuurtje.  De nasmaaak is scherp bitterig en tegelijk wat plakkerig.  Ik heb toch enigszins heimwee naar de eerste versies van de ‘Grobbendonkse’.

‘Den Ostensche Baron’ (6,5 vol.%alc., blond, licht troebel) mocht opdraven.  Dit bier, ook van de Proef, was kruidig, met hints van alcohol.  De smaak was zacht zoetig en deed denken aan kruimig boerenbrood.  De finish is aangenaam bitter.  Een smaakvol bier met veel diepgang.

Kapittel Abt werd nog in allerijl via een taxidienst geleverd, maar dit was noch de moeite, noch de kosten waard.  Fruitige toetsen, véél saccharine en alcohol in het aroma, een zoete smaak en een licht bittere afdronk.  Helaas kon dat einde de boel niet in evenwicht brengen, laat staan een smaakvolle wending aan het bier te geven.

Deze 4de editie kan geslaagd genoemd worden met een mooie, maar zelden verrassende bierlijst, een goede organisatie en een originele touch.  Nadelen waren de frietjesgeur en de overvolle zaal.  Misschien moeten ze eens uitkijken naar een grotere locatie? 


0 Responses to “JF Kendedies Bierfeesten in OLV OLen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

november 2006
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: