22
nov
06

Horeca Expo Gent

Lobbyen tegen de klok.

Het is niet simpel om deze grote Horecabeurs met 8 volle hallen met standhouders op één dag te zien, zeker niet als je nog wat zaken wil doen, enerzijds voor de job, anderzijds toch ook voor ons festival.  Ik slaagde er in toch 4 van de 8 hallen te doorkruisen.  De job kreeg ditmaal prioriteit, maar hier toch een verslagje van de bierervaringen.

Het was al laat in de middag toen ik Karl Verhaeghe begroette op zijn brouwerijstand en zijn metgezel: een Rwandese brouwer.  In de ketels van brouwerij Verhaeghe wordt in opdracht van deze man ‘Life One’ gebrouwen, een vriendschapsbier en tevens een herinnering aan de genocide in zijn thuisland.  Het blonde bier van 7,5 vol%alc. is hoppig in de neus , licht zoetig van smaak en aangenaam lang fris hopbitter in de keel.  Een bier dat eenvoud en evenwicht uitstraalt.  Het bier wordt vooral verdeeld in Afrikaanse kringen, maar ook bij ons in Vilvoorde is het misschien te proeven of in ’t Smiske als ‘bier in beeld’.  Ik wacht een telefoontje af.

Opweg naar Gust Simons bij brouwerij Moinette, stopten we nog snel bij brouwerij Caulier met de vraag of er nog nieuwigheden te verwachten waren.  Dat hun Bière de Noël zopas was gelanceerd mochten we proeven (zwaar zoetig, alcoholisch en licht medicijnensmaakje).   Verder werd er een likeurfabriekje in Redu overgenomen (we kregen een pruimenlikeurtje voorgeschoteld) waar men binnenkort een bierlikeur zal distilleren.  Hun Myrtille ten slotte krijgt kortelings een nieuw recept met een wijziging van de gebruikte mouten.  Bedoeling is om een bier ‘geschikt voor diabetici’ te verkrijgen.  Het wordt een nieuwe mode blijkbaar.

Gust was vriendelijk als altijd en al snel stond er een proevertje Avec les Bons Voeux de la Brasserie Dupont voor onze neus.   De donkere Moinette Biologique wordt in het late voorjaar gelanceerd en zou wat donkerder en zwaarder zijn dan de gewone ‘bruine’.  Interessant nieuwtje.

Op naar de kleine maar leuke stand van Sint-Bernardus.  Heerlijk genoten van de Sint-Bernardus Prior van ’t vat en de zeer aardige mensen op de stand.  Goeie babbel met de vertegenwoordiger gehad (geen commentaar).

Na enkele dringende ‘werkbezoekjes’, sloten we de beurs af met respectievelijk een Leroy Christmas en een Hommelbier bij de stand van Leroy/Van Eecke.


0 Responses to “Horeca Expo Gent”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

november 2006
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: