02
dec
06

Word lid van Zythos !

En steun onze Belgische Biercultuur.

December heeft zijn intrede gedaan.  Het jaar loopt vliegensvlug ten einde.  Tijd dus voor een laatste goede daad in 2006: word lid van Zythos !

Zythos is onze nationale bierconsumentenvereniging.  Ze ontstond uit OBP (de Objectieve Bierproevers) en verdedigt aldus dezelfde doelstellingen: projecten oganiseren en/of stimuleren die het kenbaar maken van onze Belgische bieren en hun smaken bevorderen; onregelmatigheden ten overstaan van de consument aanklagen; streven naar erkenning van ons Belgisch bier als onderdeel van onze cultuur, brouwerijtraditie, levensstijl en gastronomie.

Verschillende acties ondersteunen deze doelstellingen zoals: blijvende aandacht en steun voor de traditionele en authentieke Belgische bierstijlen (acties rond Oude Geuze, oud bruin, …); streven naar het vermelden van een botteldatum op etiketten; ijveren voor meer informatie naar de consument toe op diezelfde etiketten; blijvende kritiek op het fenomeen van de etiketbieren; strijd tegen vervlakking en verzoeting van onze biersmaken; …

Om lid te worden van Zythos, sluit je je eerst aan bij een lokale Zythosafdeling in jouw buurt.  Een lijst van deze lokale bierverenigingen vind je op de website van Zythos.  Sommige verenigingen werken met een systeem van A-leden en B-leden, waarbij A-leden zowel lid zijn van de lokale vereniging als van Zythos en B-leden uitsluitend lid zijn van de lokale vereniging.  Zo ben ikzelf A-lid bij de Putse Bierkliek en B-lid bij de Heikantse Bierliefhebbers en de Leuvense Biertherapeuten.  Het spreekt voor zich dat een lidmaatschap ook voordelen met zich meebrengt: kortingen op activiteiten, gratis degustaties, …  De meeste lokale verenigingen hebben een eigen clubblad, leden van Zythos ontvangen driemaandelijks ‘De Zytholoog’ met uitgebreid nieuws en artikels over al wat in onze Belgische bierwereld en zelfs daarbuiten beweegt.

Lid worden van een biervereniging én van Zythos is dus duidelijk een goed idee en bovendien niet duur ! 


0 Responses to “Word lid van Zythos !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

december 2006
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Twittered


%d bloggers liken dit: