13
dec
06

Het grote tafelbierenexperiment

Unieke actie van Zythos in samenwerking met Heistse politie.

Dit leuke experiment vindt nu zaterdag plaats.  Zelf zit ik op het Kerstbierfestival in Essen (veilig met het openbaar vervoer), maar ik ben wel benieuwd naar de resultaten.  Supporters zijn welkom op de actie.  Een uittreksel uit het Persbericht:

Met deze preventieve actie in het kader van alcoholgebruik gekoppeld aan autorijden willen we vooral in de eindejaarsperiode het publiek waarschuwen. Om aan te tonen hoe snel je wel boven de toegelaten grens zit, zullen leden van de bij de bierconsumentenvereniging Zythos aangesloten verenigingen De Heikantse Bierliefhebbers, De Putse Bierkliek, The Beerbrothers en De Leuvense Biertherapeuten en ook van de Bjeizelse Bierberg uit Beerzel zich op zaterdag 16 december 2006 in Heist-op-den-Berg tussen 17.00 uur en 23.00 uur op regelmatige tijdstippen onderwerpen aan alcoholcontroles uitgevoerd door de Heistse politie. De ademtests worden afgenomen met nieuwe, geijkte apparatuur, en de resultaten worden openbaar gemaakt.

Van 10 proefpersonen wordt een profiel opgesteld: leeftijd, geslacht, gewicht (vermits die gegevens een invloed hebben op het “verwerken” van de alcohol door het lichaam).

Vóór het experiment krijgen de proefpersonen (die uiteraard nuchter aan de test beginnen) iets te eten want ook een volle of lege maag beïnvloedt de opname en afbraak van alcohol door het lichaam. Er worden 5 groepjes van 2 mensen gevormd. Het eerste koppel mag drinken wat het wil, koppel 2 drinkt uitsluitend degustatiebier, dit wil zeggen bier van méér dan 6,5 vol.% alcohol. Koppel drie drinkt “uitgaansbier” (pils, witbier, Palm, De Koninck, Rodenbach,…). Het vierde koppel wisselt een uitgaansbier af met een glas water, en het vijfde koppel drinkt uitsluitend tafelbier.

Om het uur (telkens na 2 consumpties) ondergaan de proefpersonen de ademtest uitgevoerd door de Heistse politie en wordt vastgesteld of de persoon in kwestie “safe” blaast, in de gevarenzone zit (meetgegevens tussen 22 en 35), ofwel “positief” scoort. Wie over de grens zit, valt af, de anderen gaan door.

Mochten er op het einde van de actie nog personen zijn die niet “uitgeschakeld” zijn (wat bij de tafelbierdrinkers wel eens het geval kan zijn), dan wordt van die personen vastgesteld hoeveel promille ze dan effectief hebben.


0 Responses to “Het grote tafelbierenexperiment”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

december 2006
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Twittered


%d bloggers liken dit: