02
jan
07

Een bierrijk 2007 toegewenst !

Toasten op een gelukkig en gezond jaar.

Het nieuwe jaar is voor mij al goed en in alle rust begonnen.  De maag staat op barsten, het hoofd is nog fris.  Ik hou niet zo van die drukte die sommigen van het jaareinde maken, maar chapeau, mijn dierbare Vilvordianen (bijzondere dank aan Petra en Jasper), het was een aangenaam feestje.  Ik ben blij dat ik na een achttal jaar nog eens met jullie mee ben komen vieren.

Op nieuwjaarsdag moest er al opnieuw aan de feesttafel geschoven worden.  Het gezin Vermeylen genoot op Bourgondische wijze.  Als aperitief werd een magnumfles New Years Blond van de Struise Brouwers ontkurkt.  Deze fles komt nog uit de ketels van Caulier.  Konden we het jaar beter inzetten?

Het bier schuimt maagdelijk wit en overvloedig en pronkt in het kelkvormige glas.  Het aroma is hoppig kruidig en uiterst aangenaam fruitig met toetsen van abrikoos citrus en een licht biscuit.  Gistigheid die in versterkte vorm ook in het kerstbier van brouwerij Caulier (Blonde de Noël) terug te vinden is, maar hier minder stoort.  De smaak zet licht zoetig aan.  Alcoholisch. Redelijk gesatureerd, maakt dit bier de nodige honger wakker.  Het bier is droog.  De nasmaak heeft een mooi hopbitter palet.  Een dijk van een (aperitief)bier, al vind ik persoonlijk dat de bieren die ze nu produceren bij Deca toch nog een iets hoger niveau halen.

Ik wens, in naam van mezelf en de studentenclub, iedereen een fantastisch nieuwjaar toe.  Geniet van het leven en alles wat het leven aangenaam maakt.  Tot proefs !


0 Responses to “Een bierrijk 2007 toegewenst !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: