06
jan
07

’t Waagstuk

Heistse bierliefhebbers verbroederen in Antwerpen.

Biertjes proeven is een intrigerende en plezante bezigheid.  Je ontdekt hemelse aroma’s en smaken, komt in de meest authentieke brouwerijtjes, bezoekt de gezelligste cafeetjes en ontmoet interessante mensen.  Zo leer je zelfs nog eens volk kennen uit je eigen gemeente Heist-op-den-Berg !

Een goede atmosfeer om met collega bierbewonderaars eens een goed potje bier te verheerlijken, is ’t Waagstuk, het alombekende biercafé op de Stadswaag in Antwerpen.  Daar, op die miezerige vrijdagavond, verzamelden 4 Heistenaren: Steven a.k.a. Linty (°Hallaar), Jan a.k.a. Jacques (°Heist-centrum), Wim a.k.a. Willempie (°Itegem) en mezelf a.k.a. Steven (°Schriek).

’t Waagstuk kan pronken met een interessante selectie Oude Geuzes en Oude Krieken.  Ook de Trappisten zijn goed vertegenwoordigd met daarbij ook de Chimay Tripel van het vat.  Onder de speciaalbieren vinden we een interessante mix van bekende en iets minder bekende brouwsels.  Soms zijn er enkele tijdelijke specialteiten, dikwijls zeldzaam en vaak van het vat.

We proeven Oude Geuze van De Cam, 3 Fonteinen en Girardin (black label uiteraard) en Oude Kriek van Cantillon.  Niet alle bieren zijn aanwezig, hetgeen ook netjes staat vermeld, waaronder de Oude Geuze van Hanssens die in de kelder nog netjes narijpt en pas vanaf volgende maand geserveerd zal worden.  Een initiatief dat liefde voor bier uitstraalt.  Die liefde merk je ook bij het serveren van de Pajotse parels: professioneel en vriendelijk geschonken in propere glazen.

Ook de speciaalbieren vergeten we niet.  We degusteren respectievelijk Witkap Tripel en Pater van Slaghmuylder, XX-bitter van De Ranke en Petrus Aged Pale van Bavik.  Linty die de BOB van dienst is, schakelt tijdig over op Hop & Mout Donker van brouwerij Van Steenberge, tafelbier dus, een ideale drank voor de verstandige chauffeur !  Als bijna vanzelfsprekend bestellen wij nog een glas frisgetapte Chimay.  Keuvelend over hopjes en moutjes wordt het al snel een stukje in de nacht, tijd om Heistwaarts te keren, naar ‘onzen berg’ …


0 Responses to “’t Waagstuk”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: