09
jan
07

Geproefd: La Trappe Quadrupel

Stoere trappist van 10 vol.%alc.

Een enkel (of extra), een dubbel, een tripel … maar een quadrupel???  Lig er niet te veel van wakker : het is gewoon een marketingtruc, niet eens een echte bierstijl, laat staan definieerbaar.  Er zijn nog een paar brouwerijen in de wereld die een ‘quadrupel’ in het gamma hebben, maar de Abdij van O.L.V. Van Koningshoeven (de enige Nederlandse trappistenbrouwerij) heeft de term uitgevonden. Hoe smaakt zoiets dan wel?

Jos, samen met Hilde baas van café ’t Smis in Berlaar-Heikant, giet met een mooie boog het heldere roodambere trappistenbier in het kelkvormige glas.  De schuimkraag is stabiel en gebroken wit.  Het bier zou hergisten op fles, maar een echte fond ontwaar ik niet: het bier blijft helder tot de laatste druppel.  In de neus vooreerst caramel, fruitig ook.  Ik ontwaar iets boterachtigs, mespuntje vanille ook en de gedachte aan honing is niet ver weg.  De smaak is zoetig en alcoholisch, maar het blijft binnen de perken.  Medium bodied. Het bier mondt uit in een zeer aangename bitterheid.  Deze quadrupel is vrij zacht, subtiel zonder complexiteit, commercieel geïnspireerd.  Kan mij evenwel bekoren.  Drinkt makkelijk weg en dat is natuurlijk gevaarlijk voor zo’n alcoholische klepper. 


1 Response to “Geproefd: La Trappe Quadrupel”


  1. 10/04/2009 om 15:34

    Dit heerlijke bier ooit ontdekt tijdens een personeels uitstapje en sindsdien mijn favoriete bier. La Trappe Quadrupel is geen biertje voor het lessen van de dorst maar op een fijne avond in de lente als je voor het eerst weer buiten kan zitten, is Quadrupel een meer dan heerlijk bier om voor het diner en eventueel tijdens te nuttigen.

    @@d


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: