14
jan
07

Een Guinness in O’fiach Irish bar

Lierke plezierke in Ierse sferen.

Vrijdag bezocht ik met enkele ‘vrienden van Vilvordia’ de O’fiach Irish Pub in Lier, de Pallieterstad aan de Nete.  Bij toeval eigenlijk, maar dat zijn dikwijls de leukste momenten.  Verhalen over die goeie oude studententijd werden opgerakeld en ik droomde meermaals weg naar enkele fantastische ervaringen …

De pub doet warm aan en is minder kitcherig commercieel ingericht dan vele van haar Belgische soortgenoten.  De tinten zijn oranje en rood, gecombineerd met kastanjebruin houtwerk.  Het interieur is zodanig gecompartimenteerd dat je er terecht kan voor een gezellige babbel, dan wel voor een stevig avondje doorzakken.  Wij kiezen voor een plaatsje in het ‘salon’, een rookvrije ruimte met knusse zetels.

Onze gesprekken worden begeleid met een goed glas Guinness, in België verdeeld door John-Martin.  Zoals de kunst van het serveren het wil, wordt het glas in twee stadia volgetapt.  Het resultaat is een prachtig bijna zwart bier met een roodachtige gloed met daarboven een heerlijk romig koffieschuimkleurig kraagje.  Het bier is moutig gebrand, licht zoetig met een toets van caramel en aangenaam bitterig.  Het zachte bier aait mijn tong, streelt mijn keel.

Het was niet mijn enige Ierse extase dit weekend, want zaterdag in kleinkunstencentrum ’t Smiske in Asse speelde ene Albert Niland, een 33-jarige Ierse singer-songwriter met Christy Moore als referentie, de vonken uit de houtoven.  Mijn favoriete Ierse muzikant is, behalve de betreurde Rory Gallagher, de nog weinig bekende Mick Flannery.  Deze nog zeer jonge kerel werd zelfs door Tom Waits de hemel in geprezen en won twee belangrijke internationale songwriting competitions.  Wie hem aan het werk wil zien, zal vooralsnog naar Cork moeten reizen.  Maar je kan in afwachting natuurlijk zijn debuutalbum ‘Evening Train’ bestellen.

Het wordt tijd dat ik nog eens een reisje naar Ierland plan, want een Guinness in een authentieke pub op het groene eiland,  dat smaakt nog zóvéél beter !

O’fiach Irish Pub
Eikelstraat 28-30, 2500 Lier
Open van woensdag tot zondag vanaf 14:00 uur.
Maandag ‘rookvrije avond’ vanaf 19:00 uur, dinsdag gesloten.


2 Responses to “Een Guinness in O’fiach Irish bar”


 1. 17/01/2007 om 22:16

  Woooww, je hebt zo’n kijk naar inrichtingdetails en sfeerbeleving, ik voel me ter plaatse…Je hebt een zeer erotische manier om bier te beschrijven waardoor de lezer aan je lippen hangt en zou willen dat het nooit zou stoppen… Mhhh Ierland…misschien een idee voor het toekomstig Vilvordia Weekend in september 2007… of misschien Schotland… We will see… In ieder geval, zoals je al weet, zeer leuke site !! BierKultuur wordt zo echt interessant !

  Dikke kus

 2. 17/01/2007 om 23:26

  Ah Céline, mercikes.

  Bier werkt ook heel erotiserend eh. Thanks to the hops 😉 Das daarom dat ik het naarmate de avond vordert soms wat lastiger krijg … je weet wel.

  Zoentje terug 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: