19
jan
07

Lambik in De Kluts

Ninoofs café schenkt Girardin Lambik.

In Ronse, op de abdijbieravond, hadden we onze tweede en bovendien gratis abdijbiertje links laten liggen.  Op de heenweg passeerden we Ninove en Etienne ‘moest daar nog in een cafeetje zijn’, dus besloten we op de terugweg daar eens te passeren.  Na wat zoekwerk komen we toe in de stationsstraat.  Café De Kluts is gelukkig nog open.

Een vriendelijke gast (Christian) maakt plaats voor ons aan de toog.  Patron Michel begroet ons hartelijk.  Het is mistig in het café en het ziet er naar uit dat dit rookgordijn niet snel zal opklaren.  Niet veel later staat een koperen lambik van Girardin te pronken voor onze droge monden.

Het gehele café is bezaaid met de meest uiteenlopende objecten.  Het lijkt wel of we op iemands oude zolderkamer terecht gekomen zijn, waarbij ieder object in ware ‘watisdat’ stijl een eigen verhaal heeft.  In de hoek hangen nog studentenpetjes en een lint: ‘van uit mijn studententijd in Leuven’, zegt Michel.  Onze gesprekken lopen vlotjes over van Wagner naar Russische muziekjes, van Moezelwijnen naar Belgische Bieren.

Michel en Christian hebben samen met enkele sympathisanten plannen voor een eigen ‘bier en klassieke muziek vereniging’.  Hun manifest is bijna klaar en zelfs Zythos werd al aangesproken, hoewel ze voorlopig nog geen ambities hebben om tot de nationale vereniging toe te treden..  Merkwaardig is dat je niet zomaar lid kan worden van hun club: enige a-religieuze inslag is vereist en dit om geen onnodige discussies te veroorzaken tijdens vergaderingen.  Ik vind het een vrij bizar idee, maar een unieke identiteit zal hun nieuwe geesteskind zéker dragen.

Wie café ‘De Kluts’ eens wil bezoeken, moet snel zijn, want de dagen van het eigenzinnige cafeetje zijn helaas geteld …  Patron Michel verhuist zijn hebben en houden naar een pand aan de Grote Markt van Ninove.  Het nieuwe cafeetje wordt een heuse ‘bier und weinstube’.  Brouwerij Girardin ziet haar pilsbier Ulricher er dan uit de tapkraan stromen en ook de lambik zal gelukkig niet van de kaart verdwijnen.


0 Responses to “Lambik in De Kluts”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: