23
jan
07

6 jaar kleinkunstencentrum ’t Ey

Muziekliefhebbers genieten met een speciaalbier in de hand.

Vorig jaar gaf ik een kleine ‘bierintroductie’ in kleinkunstencentrum ’t Ey in Belsele en ik werd daar zeer warm ontvangen op die bewuste ondergesneeuwde zondag.  Het is duidelijk dat men daar naast een zeer groot hart voor (folk)muziek ook een lekker bier kan appreciëren.  Dirk Van Der Speeten, bezieler van ’t Ey, besloot om na de hele Inbev-heisa de Jupiler (of was het de Stella) van de kaart te weren en te vervangen door pils van brouwerij Bavik.

De bierkeuzes van ’t Ey zijn uiteenlopend en daardoor ook interessant.  Artisanale Oude Geuzes en Oude Krieken zijn één van hun paradepaardjes.  Ook de Trappisten zijn goed vertegenwoordigd.  Ook enkele bekendere abdijbieren en iets minder bekende speciaalbieren als Beersel (De Proef voor 3 Fonteinen) en Sinpalsken (Van Steenberge voor bierfirma De Cock) zijn aanwezig.

Tussen twee concerten door komt brouwer Kris van brouwerij Boelens even een kijkje nemen.  Zijn honingbier Bieken is hier te proeven.  Naar mijn smaak is Bieken wat te zoetig maar gelukkig niet plakkerig en stroperig.  De honing is ook in de smaak aanwezig (bij vele honingbieren is de honing alleen in het aroma waarneembaar).  De vrij scherpbittere nasmaak mag er evenwel zijn en maakt dit bier toch uniek in haar soort.

Muzikale hoogstandjes zag ik van het topkwartet Gilles Chabenat (draailier), Frederic Paris (klarinet, fluiten, doedelzak, …), Maarten Decombel (akoestische gitaar, mandola) en Wim Claeys (diatonisch accordion) die samen de CD ‘Live en Flandres’ inblikten.  De jonge groep Faszóladuda (mét last minute gelegenheids-contrabassist !) had de moeilijke taak om de brug te vormen tussen het topkwartet en de hoofdact, maar deed dat met verve.  Daarna sloten neeka & Riguelle enig mooi af.  Helaas heb ik het voormiddagconcert gemist van Soetkin Collier (bekend van Urban Trad) die haar solo-CD ‘Nocturne’ kwam voorstellen.  Ik heb het schijfje gekocht: prachtige stem, pure klasse. 

Wie de combinatie lekker bier en steengoede muziek wel lust, mag een bezoekje aan ’t Ey zeker niet missen.  Het is bovendien een prachtige locatie met een gezellige foyer en een toffe concertzaal.  Het kleinkunstencentrum wordt regelmatig opgefleurd met werken van beloftevolle kunstenaars.  Meer info en activiteitenkalender op de Ey-website.


0 Responses to “6 jaar kleinkunstencentrum ’t Ey”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.646 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2007
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: