10
feb
07

Bier- en Kaasavond Lizards Lubbeek

Kwaliteit overheerst.

Een week geleden trok ik nog even naar de Belgische Bier- en Kaasavond van Volleybalclub Lizards Lubbeek.  In zaal Libbeke stelden zij een 25-tal bieren en een 10-tal kazen voor.

Als regelmatige beoefenaar van de Bourgondische levenscultuur kan ik zo’n initiatief uiteraard smaken.  De kazen waren zorgvuldig gekozen en konden gekocht worden aan 3 cent per gram.  Brood was gratis.

De bierlijst was eerder kort maar kwalitatief hoog en vertegenwoordigde alle basissmaken en de belangrijkste biertypes.  Dat is uiteraard het belangrijkste.  Onder de aanwezige bieren een gamma van brouwerij De Graal en brouwerij Alvinne, de bieren van Vicaris, een Saison d’ Erpe-Mere van brouwerij De Glazen Toren, …

Ze presenteerden ook opnieuw hun Grand Cru Lizards, gebrouwen door brouwerij De Schuur uit Linden, bekend van hun Nicolaas en hun Meneer.  De Grand Cru smaakte zeer moutig, granig zelfs.  Na enkele slokken verveelde dit vloeibaar brood mij al.

Beter was dan ‘Ne Galjaar’, gecreëerd door twee leden van de club, Herman en Johan, die tussen het smashen door de roerstok hanteren.  Het bier geurde heerlijk (maar misschien ietsjes té) naar citrus (vooral appelsien).  Gist werd waargenomen.  De smaak is zoetig terwijl de citrus zich door de mond blijft kronkelen.  Volmondig gevoel.  Nasmaak is bitterig.  Misschien kunnen wij jullie dit bier ook aanbieden op ons festival.  Brouwer Johan Ginkels bekijkt de mogelijkheden.

Dit vrij drukbezochte festival was een zeer aangename verrassing.  Er werd aandacht besteed aan het decor en een gezellige inrichting.  De kaasstand was zeer praktisch ingericht.  Misschien kunnen zij de bezoekers nog informeren over welke kazen bij welke bieren passen.  Maar voor de rest: stevige pluim aan de organisatie en de club.


1 Response to “Bier- en Kaasavond Lizards Lubbeek”


  1. 1 glenn
    19/02/2007 om 15:56

    He, da’s toeval, ik was er ook, maar heel vroeg in de avond. Ik moest in allerijl een bakje Melchior brengen en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat Balthazar af te zetten voor de Leuvense Biertherapeuten. Leuke formule en een mooie bierlijst indeed.

    Glenn


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

februari 2007
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: