19
feb
07

3de Weerdse Bierproeverij

Chirojongens en bierfeestencommité bevestigen.

Twee jaar geleden was ik aangenaam verrast door de Weerdse Bierproeverij (niet te verwarren met de Weerdse Bierfeesten).  De verwachtingen waren dit jaar dan ook vrij hoog.  Met alweer een mooie lijst bevestigden Geert Verhoeven en zijn kompanen.  De bieren die ik nog te proeven had, waren helaas nogal vlakke smaakervaringen.

In twee etappes keurde ik het vocht dat ik in de kuip had.  Op zaterdag proefde ik eerst Diplomat van brouwerij De Graal.  Dit bier werd vroeger gebrouwen door brouwerij Demets uit Lauwe die in 1982 de deuren sloot. Het suikerzoetige, licht kruidige bier met hints van koriander en een licht bitterige uitwas, kon voorzichtig bekoren.  Iets meer karakter was welkom geweest.  De Predik Heer Goud (De Proef) moest nog geproefd worden.  Dit bier heeft nog een extra dryhopping ondergaan, maar m.i. minder geslaagd dan de gewone versie.  Broeder Louis Blond van brouwerij Kerkom etaleerde een mooie oranje kleur.  Het aroma leek enigszins op dat van onze Hexapoda, alleen was dit wat zoetere bier wat uit balans.

Op zondag breiden we een vervolg aan de (be)proevingen.  We startten met een Special De Ryck, een klassieker met een laag alcoholgehalte.  Zeer aangenaam ambertje om drinken met een lichte kruidigheid en een aangename moutigheid.   Ne Nele Bruin (De Proef voor Drankencentrale Nijs) kon ook bekoren (meer dan de tripel): moutig gebrand, lichtzoetig en bitterig.  Patrasche (De Proef voor De Arend) was misschien nog iets aangenamer van smaak, maar viel dood in de nasmaak.  Triest Blond van Marc Struyf (de man achter B.E.S.) had wat veel koriander in zich, maar had een erg verfrissend karakter.  Bosuil tripel van levensgenieter François Robeyns stond nog op ons verlanglijstje, maar was helaas uitverkocht.  Als afsluiter kozen we dan voor zekerheid: de immer aangename Buffalo Belgian Stout van brouwerij Van den Bossche.

Op de terugweg bood Steven ‘Linty’ Lintermans ons bij hem thuis nog een heerlijke Alvinne Cuvée Spéciale (6,5 vol%alc.) aan.  Het bier is merkelijk zwaarder gehopt dan de gewone Alvinne Blond.  Het bier was nog redelijk jong (botersmaakje) maar wordt ongetwijfeld een heerlijk droog blondje.  We serveren deze parel op ons bierfestival.


0 Responses to “3de Weerdse Bierproeverij”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

februari 2007
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Twittered


%d bloggers liken dit: