07
mrt
07

ZBF opnieuw geslaagd !

Veel volk op 4de editie.

Een goed festival organiseren is één zaak; jaar na jaar bevestigen én verbeteren: dat is nog iets anders.  Het festivalteam en de talrijke medewerkers leverden alweer een dijk van een prestatie en overtroffen de verwachtingen.  De zaal was dit keer, onder druk van bierliefhebber en wetgeving, rookvrij en dat betekende een fantastische verbetering van de proefomstandigheden.  Zaterdag was het blijkbaar een drukte van jewelste in de feestzaal van Sint-Niklaas.  Op zondag , toen ik aanwezig was, was de drukte zeker te doen.

Het Zythos Bier Festival is niet alleen ‘de snoepwinkel onder de bierfestivals’, het is ook een ideale ontmoetingsplaats voor brouwers en bierliefhebbers, producenten en consumenten, bierleken en biergepassioneerden.

Ik had mijn lijstje nieuwigheden klaar: Aardnon, Vicardin, Cuvée De Ranke, Fiori, … maar zoals ieder jaar slaagde ik er ook nu weer niet in om mijn ‘goede voornemens’ volledig waar te maken.  Want naast de primeurs, heb je nog onverwachte nieuwkomers of bestaande bieren naar een nieuw recept.  Er zijn nog de ‘bekende’ standen waar je gewoon niet kán voorbijgaan zonder een praatje te slaan en een glaasje te nuttigen. Ongeveer halverwege heb ik de strijdbijl moeten begraven en heb ik mij nog goed geamuseerd met de aanwezige Vilvordianen en de delagatie buitenlandse studenten van de campus Jette.  Echt proeven was er toen helaas niet meer bij.

Ik was aangenaam verrast door de tweede -en nog jonge- botteling Oude Geuze van Oud Beersel.  Cuvée De Ranke werd geschonken door een kwiek ogende stagiaire.  Het mengbier had nog niet de tijd gehad om alle smaken te harmoniëren.  La Forrestinne strooide minder gulzig met kruiden rond dan de flessenversie die ik vorig jaar proefde.  La Grognarde van Sainte-Hélène en Extra (of El Toro) van Contreras hadden aan maturiteit gewonnen.  En ga zo maar door …

Ook de goeddoelactie van de Artisanale Brouwers voor ‘Kom op tegen Kanker (KOTK)’ was een groot succes en bracht voorlopig al meer dan € 5000 op.  Zelf heb ik twee KOTK T-shirts gekocht; ééntje daarvan zal kortelings via deze bierblog weggegeven worden door middel van een wedstrijdje.

ZBF 2007 is voorbij …  Reikhalzend kijk ik uit naar de vijfde editie, naar een nieuwe hoogdag van het Belgische Speciaalbier.  Wie er was, komt zeker terug.  Wie er nog niet was … je wordt verwacht !


0 Responses to “ZBF opnieuw geslaagd !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

maart 2007
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: