15
mrt
07

Brouwerij Sint Canarus, Gottem

Een stout experiment.

Vanaf Leisele trokken we via Diksmuide en Tielt naar Gottem, deelgemeente van Deinze.  Het was zéér druk in het dorpje.  Gelukkig voor ons waren ze deze zomerse zondag niet allemáál voor een biertje naar het proeflokaal van brouwerij Sint Canarus afgezakt.

Het proeflokaal is overigens zeer verzorgd en aangenaam ingericht met oog voor leuke details.  Oranje tinten overheersen. Her en der pronken beeldige eendjes, de ‘canards’.  Geschenkverpakkingen proberen zichzelf aan te prijzen.  Brouwer Piet Meirhaeghe staat er olijk bij en ziet dat het goed is.

Hier kan je genieten van een Sint Canarus Tripel van het vat, of van dat heerlijke pottenbakkersbier: Potteloereke, geschonken in een stenen pot.  Maagd van Gottem, zo genoemd omdat het bier ook zo zeldzaam is, kan je hier ook degusteren.  Vorig jaar schonken wij dit ‘bier met de hoppebel’ onder de naam DOGA-bier.

Wij kozen voor iets nieuws, een rariteitje: een bier, nog zonder naam, gelijkend op een stouttype en ontstaan na een vergissing in de moutstorting voor het brouwen van het Potteloereke.  Het kwaad was geschied, maar Piet brouwde toch naarstig voort: ‘we zullen wel zien wat het wordt’.  En gelukkig, want dit bier is echt wel een pareltje.  Caramel in de neus, wat ‘paardendeken’ en verder zoetig bitterig van smaak.  Mijn studenten-medeproevers hadden het blijkbaar wat moeilijker om deze smaak te appreciëren.  Het vol%alc. wordt op 9,5 geschat.  De oplage bedraagt amper 20 bakken.

Gelukkig was er nog een plaatsje in onze koffer zodat de liefhebbers dit bier ook kunnen smaken op ons VBPF.  Een namiddagje in het proeflokaal van Sint-Canarus vertoeven, is een absolute aanrader.  Je kan er iedere zondag terecht van 10u30 tot 13u00 en van 14u00 tot 21u00.  Een bezoek aan de brouwerij zelf is mogelijk na afspraak.  Brouwer Piet kan je zelfs vergasten op een bierseminarie.

Op zondag 25 maart organiseert de brouwerij overigens een opendeurdag.  Canarus Events richt daarbij ook een wandel- en fietstocht in.  Meer info vind je hier.

Huisbrouwerij Sint Canarus
Polderweg 2
9800 Gottem-Deinze
Tel&fax. 051 63 69 31
info@sintcanarus.be


0 Responses to “Brouwerij Sint Canarus, Gottem”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

maart 2007
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: