27
mrt
07

De queeste naar ’30’

Vernieuwd Hotel Erasmus viert verjaardag met biertje.

Het is nog betrekkelijk vroeg als Steven (Linty) en ik naar brouwerij Alvinne trekken.  Daar staat een mooie bestelling bier op ons te wachten.  Davy Spiessens verwelkomt ons.  Het brouwerijtje in het houten chalet is volgestouwd met ketels en tanks en lijkt in weinig meer op het picobrouwerijtje dat ik er twee jaar geleden zag.  In het brouwzaaltje geurt het heerlijk naar de kokende wort.

In een andere houten constructie is nu het proeflokaaltje ingericht.  Davy schotelt ons ’30’ voor, de nieuwste creatie voor 30 jaar Hotel Erasmus in Brugge.  Het bier strooit gul de hoppigheid in de neus.  De smaak van het jonge bier is nog wat boterzacht zoetig (wordt droger) en zéér bitter.  Onze oogjes blinken.  We proeven ook nog een heerlijke Alvinne Blond Extra.  Helaas moeten we ons bezoek snel beëindigen om de verdere plannen van Davy niet in de war te sturen.  Maar een volgende missie is een feit: Tom Allewaert, eigenaar van Hotel Erasmus, heeft zonet aan de telefoon een bak 30 beloofd voor onze bierfeesten.  Op naar Brugge !

Hotel Erasmus is pas vernieuwd en is strak architectonisch ingericht.  Links van de ingang kan je rustig degusteren in de brasserie, rechts bevindt zich het restaurant.  Grijstinten overheersen en worden doorbroken door een oranje muurtje en een prachtige houten parketvloer.  Tom Allewaert loopt met zijn kruk als een fiere godfather door zijn mooie zaak.  We beslissen onze knorrende magen eens te verwennen.

Als aperitief kiezen we opnieuw voor ’30’, dit keer van de tap.  Naast de bitterheid die ons blijft bekoren, bemerken we nu ook een zurig toontje.  Het bier is ook een ietsje platter.  Een heerlijk vissoepje, opgediend in een stevige bowl en begeleid met stokbrood en lekkere kruidenboter, vertroetelt mij meteen.  Het hoofdgerecht is een lamsragoût in bruin bier, opgefleurd met beetgare groentjes.  O-ver-héérlijk !  Een Sint-Bernardus Abt (ook van het vat) brengt dit gerecht naar nog hogere sferen.  Een duo van peer en ijs maakt het menu compleet.  Als afsluiter verwennen we ons nog met een ongezoete kriek van Liefmans, lekker fruitig en zuur.

Bedankt Tom voor de gastvrijheid !!! Bedankt dat we een bakje bier mochten kopen en tot een volgende keer !  Als het kan kom ik dan zeker die ’21’ eens proeven.


0 Responses to “De queeste naar ’30’”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.860 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

maart 2007
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: