Belgische producten verheerlijkt.
Een nagelnieuwe Brugse winkel is 2be, slechts een paar stappen verwijderd van Hotel Erasmus. Dit is werkelijk een prachtige zaak waar het product maximaal in de kijker wordt gezet. Onze nationale trotsen staan als koningen te pronken in de rekken: bieren, wijnen, mosterd, snoepgoed, chocolade en koekjes, allemaal van Belgische makelij. Het water staat me in de mond.
De aangeboden bieren zijn niet van de minste: je vindt er al onze trappisten (ook Westvleteren bemerk ik) en een gamma abdijbieren. Uiteraard ontbreken ook de Brugse bieren niet (zowel De Regenboog als de Halve Maan), al moet gezegd dat vooral de Brugse Zot veel aandacht krijgt. Ook bieren van kleinere brouwerijtjes zijn aanwezig: Brunehaut, zelfs Millevertus, … Het gamma aan bieren is divers, net als de prijzen die variëren van aannemelijk tot toeristisch duur.
We krijgen er dorst van en belanden in de proefruimte. Vandaag kan er jenever gedegusteerd worden: Oude Balegemse in diverse sterktes van stokerij Van Damme. Zij stoken nog op ambachtelijke wijze en zijn het enige bedrijf in de Benelux dat nog zelf het graan voor hun jenever verbouwt. Lekker !
In een volgende ruimte staat chocolade centraal. Een vriendelijke en enthousiaste jongedame laat ons proeven van zoete en bittere versies, van cacao uit de hele wereld, vakkundig verwerkt door het wereldvermaarde Callebaut. Renata, want zo heet de mooie chocoladeliefhebster, vertelt gepassioneerd hoe de grootste koks deze chocolades verkiezen en aanwenden in de heerlijkste gerechten.
Via een stand met koekjes duiken we onverwachts de kelders in, waar nog vooral bieren gepresenteerd worden. Terug boven maken we kennis met een vrij uitgebreid gamma Belgische wijnen. De vriendelijke uitbater vertelt ons dat ook hier een paar toppers bijzitten.
Ik kom buiten met mosterd van Tierenteyn en, hoe kan het ook anders, met chocolade ! Bezoek je Brugge, spring dan zeker eens binnen in dit adresje. Een mooi concept !
Een chocolaatje om van te snoepen 😉 Zoals chocolade, op temperatuur brengen, zachtjes de verpakking afnemen en laten smelten op de tong mmmmhhhhh 😉