09
apr
07

Waregemse Bierhappening

Eerste editie is schot in de roos.

De Waregemse Bierhappening van de nieuwe bierclub ‘Waregemse Bierfanaten’ lokten een massa nieuwsgierigen naar de Expo-hal van Waregem.  De eerste editie was het en -eigenlijk- waren ze meteen al een beetje slachtoffer van het eigen succes.  De drukte en de wat tochtige zaal kwamen de proefomstandigheden niet ten goede, maar Geroen Vansteenbrugge en zijn team mogen zeker terugblikken op een geslaagde paaszaterdag en hebben het potentieel om van dit initiatief een niet te missen klassieker onder de bierfestivals te maken.

Ne Gésloetie heette hun festivalbier.  Het brouwsel van bij brouwerij De Graal werd gesmaakt met een wat kruidige aanhef en een zoetig tot licht bittere evolutie.  Ook nieuw én kruidig was de Blondelle (= Hofgrobberke) van ’t Hofbrouwerijke.  De Struise Brouwers konden geen beroep doen op Urbain, die zopas zijn moeder had verloren.  Hun Struiselensis en vooral hun Pannepeut konden mij allerbest smaken.  Ook nieuw was de paasstout van Sint-Canarus.

Er waren veel lekkere bieren te proeven.  De kwaliteit lag vrij hoog: een karaktervolle Hoftrol, een wat neutralere Bersalis, een nog -te- jonge Leuvense tripel voor de eerste keer verkrijgbaar van ’t vat, Vicardin, Koekelaring, Toria, een mature Halleschelle, … Ook voor ons festival in Vilvoorde heb ik een paar leuke weetjes bijeengesprokkeld.  Het was leuk, tot ik de tol van de alcohol moest betalen. 😉


0 Responses to “Waregemse Bierhappening”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

april 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Twittered


%d bloggers liken dit: