10
apr
07

De 75 van KLJ Houtvenne

Voor ieder bestaansjaar een biertje.

Terwijl half België naar de Ronde van Vlaanderen zat te staren, trok ik naar het dorpje Houtvenne (ongeveer 1500 inwoners).  Naast Kasterlee (vorig jaar bezocht), Waregem en Aarschot, had men hier ook bierfeesten onder de naam ‘Volkscafé Spécial’.  Het 75-jarig bestaan van deze KLJ werd passend gevierd met 75 speciale bieren.  De bierlijst mocht er zeker zijn !

Ik kies vooreerst voor een Wiekeling Blond, een goudblond bier van brouwerij Achilles en speciaal gebrouwen voor KWB Wiekevorst.  Het zachtzoetige bier met lichtbittere afdronk kon best bekoren en is minder kruidig dan andere bieren van de Itegemse brouwer.  Mystic Lemon (fruitbier op basis van witbier), het nieuwtje van brouwerij Haacht, is geen spek voor mijn bek.  Hoewel het aangekondigd werd als ‘niet al té zoet’, moet ik de beproeving na enkele limonade-achtige slokken toch staken. 

Ook nieuw, maar niet op Belgische bodem gebrouwen, is de Urthel Parlus Magnificum van bierfirma De Leyerth.  Hildegard brouwt tegenwoordig (laat brouwen ?) bij La Trappe.  Het donkere bier ziet zijn zoetige teint heerlijk gecounterd door een -in hoofdzaak- hoppige bitterheid.  De nasmaak zindert behoorlijk lang na.  Om in bittere sferen af te sluiten kies ik nog voor een Taras Boulba, het licht alcoholische bier van de Zennebrouwerij.

Pieter Van Opstal en KLJ Houtvenne verdienen een pluim voor de goede organisatie, die ze helaas niet bekroond zagen met een evenredige publieke opkomst.  Na de koers zat het zonovergoten terras toch al behoorlijk vol.  Eén van de opgemerkte zonnekloppers was Karen Baeten, oud-studente aan onze school.  Het was een aardig weerzien.  Voor haar fans: ze komt naar ons festival in Vilvoorde !


1 Response to “De 75 van KLJ Houtvenne”


 1. 11/04/2007 om 19:10

  Hoi Steven

  Ik was er op zaterdag … en inderdaad pluim voor de organisatie ! Spijtig genoeg zat ik en mijn vrouw er op een moment helemaal alleen … De Wiekeling is er ook bij mij goe ingegaan !

  cheers

  Danny


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

april 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Twittered


%d bloggers liken dit: