12
apr
07

14de Aarschots Bierfestijn

Doe het licht maar uit …

Na een overheerlijke Paasdis in huiselijke kring, trokken mijn twee toekomstige schoonbroers, mijn zusjes en ikzelf nog naar Aarschot.  Het was al redelijk laat op de avond en het Aarschots Bierfestijn liep langzaam op haar einde.  Tommy Van Ouytsel, de voorzitter, was gematigd tevreden over de opkomst en opperde dat de gevolgen van de concurrentie vooral op zaterdag wel voelbaar waren.

Driewerf helaas, smaakbom Old Rasputin – Russian Imperial Stout van North Coast Brewing Co. was uitverkocht !  De lovende reacties die mijn oren hierover hadden beroerd, hadden mij nieuwsgierig gemaakt.  We treuren niet lang en proberen dat andere Amerikaanse bier op de lijst: Firestone Double Barrel Ale van Firestone Walker Brewing Co.  Ondanks de 5 vol%alc. geeft dit bier toch ook heel wat smaken prijs met een houtig kruidige neus en een prachtig evenwicht tussen zoet- en bittertonen.

Het licht in de omgeving floepte uit en ook de zaal was door duisternis vervuld.  Met kaarsjes werd een erg gezellige sfeer gecreëerd.  We voelden ons Pasen tot in onze kleinen teen …

We kozen als vanzelfsprekend voor Gouden Carolus Easter Beer van brouwerij Het Anker.   Deze zware jongen was dit jaar als ‘blond’ verrezen en zou volgens mijn informatie een ‘kloon’ zijn van het vroegere Mechelse Reuzenbier.  Toch, hoewel de herinnering vaag is, leek dit Paasbier mij kruidiger, zoeter en alcoholischer.  Ook geen doetje is Achel Special, oorspronkelijk bedoeld als Kerstbier maar omdat het te laat gebotteld werd (vijgen na Pasen zeg maar) kreeg het deze naam.  Volmoutig zoetig had het iets meer body dan de Loterbol Bruin (in grote flessen gebotteld voor de export) die scherp bitter langs de huig kwam.

Hét bier dat alle tafelgenoten kon bekoren was de Cervesia van Brasserie Dupont.  Een heerlijk bloemig en subtiel kruidig aroma slingert je mee.  De smaak is al even fijnbesnaard kruidig en lichtjes zoetig om daarna fijn hoppig bitterig uit te vloeien.  Een bier als was het een pastelschilderij.

Het was een stuk in de nacht als we Aarschot achter ons lieten.


3 Responses to “14de Aarschots Bierfestijn”


 1. 1 Mark
  13/04/2007 om 08:28

  Ook een druk weekend geweest precies… 😉
  We delen in elk geval de mening wat betreft de Cervesia; en wij hadden gelukkig wél nog Rasputin: een beloning voor onze dapperheid om na Waregem meteen naar Aarschot te gaan… 🙂

 2. 13/04/2007 om 09:22

  Hmmm……Firestone Double Barrel Ale !
  Ik heb ooit eens een ander bier geproefd twee jaar geleden in New York City Gingerman beer pub van dezelfde brouwerij : Firestone Walkers Reserve – een excellente porter.
  http://filroe.tollfreepage.com/slides/0039.html
  Ja, die gasten weten top-kwaliteit te brouwen.
  Proost,
  Filip

 3. 13/04/2007 om 22:03

  @ Mark: van Waregem rechtstreeks naar Aarschot zat er voor mij niet meer in; ik had mij in alle jeugdig enthousiasme een beetje ‘getrompeerd’ in het alcoholvolume. En die Cervesia … ik kan mij niet herinneren dat ik die enkele jaren geleden zo lekker vond, maar echt, fantastisch biertje.

  @ Filip: Firestone Double Barrel Ale was een aangename verrassing en ik hoop in de toekomst dan ook die Walkers Reserve eens te pakken te krijgen. Misschien moet ik ook maar eens de oceaan oversteken. Ben vandaag trouwens nog in uw buurt geweest: Sleedoorn Extra staat nu op onze kaart ! (Trouwens, goeie 1 april-grap, heb ze vandaag dus pas ontdekt !)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

april 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Twittered


%d bloggers liken dit: