24
apr
07

De Veller van Zemst Laar

’t Vel over Been en ’t Hof van Laar lanceren biertje.

Sommige Vlaamse wegen zijn omgetoverd tot een waar hindernissenparcours.  Zo slinger ik door Eppegem naar Zemst Laar.  De aankomst in ’t Hof van Laar voelt aan als een ware overwinning, een mooie overwinning want het is hier best gezellig.  Ik neem plaats aan de toog.  Prille dertigers tot belegen vijftigers keuvelen hier of leggen hun kaartje.  Ik bestel waar ik voor gekomen ben: een ‘Veller’.  Drie paar ogen draaien naar mijn richting.  Veruit het mooiste paar is dat van Vanessa, de jonge waardin.  De andere ogen zijn eigendom van échte ‘Vellers’, trotse leden van vereniging ’t Vel over Been, een culturele en gastronomische vereniging.

François Robeyns (amateurbrouwer van ‘Bosuil’) en cafébaas René van ’t Hof ontwikkelden samen het recept voor dit nieuwe biertje.  Brouwerij Den Hopperd mocht het bier in een commercieel interessante hoeveelheid brouwen.  Eigen glazen, pancartes en affiches kondigen de geboorte van dit nieuwe biertje aan.  Het aroma heeft een kruidige hoppigheid in zich.  De smaak zet erg hopbitterig aan en groeit in gestaag crescendo naar een scherpe bitterheid.  De zoetigheid op de achtergrond wordt amper het bestaan gegund.  De smaakstempel van brouwerij Den Hopperd is duidelijk herkenbaar.

Met zo’n heerlijk bitter biertje kan mijn avond niet meer stuk.  Het licht beschonken tweetal heeft bij wijlen erg humoristische akkefietjes, maar ’t zijn goede zieltjes.  Het blijft plezant.  Vanessa schenkt me een tweede en laatste Veller, maar ik heb al lang beslist: dit bier zal onze bierlijst sieren.

UPDATE: Blijkbaar zou het hier toch gaan om een etiketbier van Kameleon Tripel: over de kwaliteit valt in dat geval niet te redetwisten, maar het moederbier had dan wel vermeld mogen staan op het etiket.

UPDATE 2: François Robeyns reageerde met de stelling dat ‘Veller’ géén etiketbier is:  “Geen enkel brouwsel van brouwerij Den Hopperd is identiek, dus is er een verschil tussen Veller en elke andere Kameleon Tripel.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

april 2007
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Twittered


%d bloggers liken dit: