01
mei
07

La Ferme au Chêne in Durbuy

Een kleine brouwerij in de kleinste stad van het land.

Het moet gezegd dat Durbuy niet alleen de kleinste, maar ook één van de mooiste steden van België is.  De stroom van toeristen heeft er dan ook een groot debiet.  Aan de rand van het oude centrum vind je een microbrouwerij: La Ferme au Chêne. Slechts één bier wordt hier op regelmatige basis gebrouwen: Marckloff.  Eénmaal per jaar is er een tweede en dus zeer zeldzaam bier beschikbaar: Louisiane.

De kleine brouwerij is gratis en vrij te bezoeken.  Een Franstalige video legt je het brouwproces uit.  Er wordt gefluisterd dat het Danny Prignon van brouwerij Fantôme is die er maandelijks (?) de roerstok hanteert (of hanteerde).

Marckloff is een oranje amberkleurig biertje.  Het aroma is wat hoppig, fruitig, lichtjes honingachtig, moutig.  De zoetige smaak heeft iets mufs op de achtergrond.  De nabitterheid is gematigd.

Op enkele meters van ‘La Ferme’ is er nog de souvenirshop ‘Palais de la Bière Belge’ met een vrij leuke bierkeuze, voornamelijk gebotteld in 75 cl. flessen.  Leuk om eens binnen te wippen, maar zéér prijzig.  La Durboyse (Brasserie Lefèbvre) is een ander stadsbier in de versies blond, bruin en tripel.  Een leuk adresje om ze aan te schaffen is de Confiturerie Saint-Amour, een prachtige winkel met ambachtelijk bereide confituur van het huis en andere streekspecialiteiten. 

La Ferme au Chêne
36, Rue Comte d’Ursel
6940 Durbuy
Tel. 086-21 10 67
la.ferme.au.chene@skynet.be


3 Responses to “La Ferme au Chêne in Durbuy”


 1. 1 Glenn
  01/05/2007 om 06:49

  Dany brouwde daar inderdaad, maar dat is blijkbaar verleden tijd als ik het Burgundian Babble belt forum mag geloven. Dany had wat buitenlanders die La Ferme au Chêne wilden bezoeken de opdracht gegeven ze ginder de groeten te doen. Men kon blijkbaar helemaal niet lachen met deze groetjes. Ik vermoed dat er een haar in de boter zit (zat), maar zekerheid over deze dingen heb je natuurlijk nooit. Ik kan trouwens niet geloven dat ze de Marckloff zelf brouwen. Misschien is het enige bier dat men brouwt wel die zeldzame Louisiana. Maar opnieuw, puur speculaties.

  Glenn

 2. 01/05/2007 om 09:58

  Feit is dat Danny Prignon nog wél vermeld wordt in de videoreportage in het kleine brouwerijtje. En over het feit dat er al dan niet nog gebrouwen wordt … ik ga mijn licht eens opsteken bij Fons Minne die goede contacten onderhoudt met Prignon. Ik kwam vooral voor de Louisiane, maar tevergeefs.

 3. 3 Trappistman
  26/06/2014 om 22:39

  De brouwerij is gesloten & staat te koop sinds juni 2013. De eigenaars zijn reeds in pensioen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

mei 2007
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: