21
aug
07

Roodebol

Een kriekenbier van brouwerij Loterbol.

Marc Beirens toverde vorig jaar een Tuverbol te voorschijn, een mengeling van Loterbol Blond en 3 Fonteinen Lambik.  Een nieuw experimentje leidde nu tot Roodebol, waar krieken uit Geetbets het hogegistingsbier Loterbol Blond (16° plato) kwamen vervoegen.  Het etiket is toepasselijk een grote rode kriek die met een groen lintje, symbool voor het steeltje, om de flessenhals wordt gebonden.

Roodebol, brouwerij De Loterbol, Diest  Roodebol etiket

Roodebol is een amberrood bier met een rijk en licht rozig schuim dat matig snel verdwijnt.  Een dun schuimlaagje drijft in eilandjes aan de oppervlakte.  Het bier meet 6,6 alcoholvolumeprocent.  In het aroma vinden we krieken, kriekenpitten en een kruidige hoppigheid terug.  De smaak is lichtjes zoetig.  De krieken zijn aanwezig maar laten het bier de Loterbol-identiteit bewaren.  Lichte alcoholimpressie. Een wat wrang mondgevoel komt opzetten en luidt een stevige hoppige bitterheid in die, samen met een zuinige kriekensmaak, lang blijft nadeemsteren.  Een pracht van een fruitbier !

Het bier is te proeven in het café van brouwerij Loterbol, zolang de zéér beperkte voorraad strekt.  De volgende openingsdag van dit cafeetje is gepland op zaterdag 6 oktober vanaf 16:00 uur.  Het bier is dit weekend ook te proeven op het bierweekend van de Lambikstoempers in CC De Meent in Alsemberg (Beersel).  Check hun website of mijn bieragenda voor meer details.

Met bijzondere dank aan Marc Beirens die het bier vervroegd wou vrijgeven.

Brouwerij Loterbol
M. Theysstraat 58a
3290 Diest


0 Responses to “Roodebol”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.630 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

augustus 2007
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: