Ik ben geen keukenheld, geen keukenprinses. Maar gisteren hebben mijn disgenoten blijkbaar toch genoten van mijn premature kookkunst: ze namen het gefilterde kookvocht mee naar huis om er achteraf een heerlijk vissoepje van te bereiden. Ziehier mijn avondlijke omzwervingen aan het fornuis !
Ingrediënten (voor 3 à 4 personen):
– 4 kg mosselen
– 4 groene selderstengels
– 4 stevige uien
– 4 teentjes look
– een paar laurierblaadjes
– enkele takjes verse tijm
– peper
– cayennepeper
– boter
– een half glas water
– een stevig glas Oude Geuze
Bereidingswijze
Smelt een stevig klompje boter in een grote pot (wij zweren bij het materiaal van Demeyere). Voeg daaraan de grof gesneden selder en de in ringen gesneden uien toe, samen met de fijngehakte look, de laurierblaadjes en de tijm. Kruid naar believen met peper en cayennepeper voor een licht pikante touch. Giet een half glas kraantjeswater bij het groenten-kruiden mengsel en laat 5 à 10 minuutjes zachtjes sudderen. Voeg de goed gekuiste en gewassen mosselen toe en laat even koken (met het deksel er op). Opschudden en de Oude Geuze toevoegen. Ik koos voor Cantillon. Nog eens goed opschudden tijdens het koken. Als de mosselen zich mooi geopend hebben, ben je klaar. Ik serveerde de mosseltjes met versgesneden Belgische frietjes. Het gerecht laten smaken met een goed glas Oude Geuze. Smakelijk !
En nu naar Bruxellensis Festival voor een nieuw smakenspektakel. Behalve van dit festival, kan je de komende weken nog verslagen vinden van brouwerijbezoeken aan Sainte-Hélène, Kerkom en De Regenboog. Ook probeer ik een reisverslag te schrijven van onze trip met de Heikantse Bierliefhebbers naar Darlington van 13 tot 17 september.
Ja mijn uitnodiging is nog ni in de bus gevallen … waarschijnlijk fout van De Post … ;-))
cheers
Vader Abt
Jep, ik wist ook van nikske…
Vooral die Cantillon was erover! 🙂
Gij ook al problemen met De Post, Linty ? 🙂