12
sep
07

Bruxellensis 2007

Voltreffer !

Festival Bruxellensis is in vele opzichten een buitenbeentje in ons rijke arsenaal aan bierfestivals.  De locatie, de filosofie, de brouwers, de aangeboden bieren, het assortiment aan vaste voedingswaren, …  Het is absoluut een verrijking in het aanbod !  Bernard Leboucq en Yvan De Baets, organisatoren en brouwers van de Zennebrouwerij (in afwachting van een eigen locatie wordt er bij brouwerij De Ranke gebrouwen), bevestigen niet alleen, hun concept wordt ieder jaar nog wat bijgeschaafd.

IJshallen Sint-Gillis
Een unieke locatie: de IJshallen van Sint-Gillis.

De kleine proefglaasjes laten toe om een redelijk aantal bieren te degusteren.  Een stevig baasje was Equinox, het winterbier van de Zennebrouwerij.  Ik proefde het reeds eerder uit de ketels van de voormalige Sint-Pietersbrouwerij, maar het bier had een nieuw recept meegekregen en heel wat meer pit: hopbitterheid en moutbitterheid harmonieerden op een bedje van een lichtzoetig caramel.  Behalve het winterbier komt er -op vraag van de Amerikaanse markt- ook een echt Kerstbier het gamma vervoegen.

Brux02   Brux03
Een eenvoudig truukje dat altijd lukt om de aandacht te trekken van Guido Devos (Brouwerij De Ranke) en Wim, Ludo en Wanne van De Lambikstoempers.

Behalve van Belgische bieren kan je hier ook kennismaken met buitenlandse karaktervolle creaties.  Ik genoot absoluut van de Spaanse bieren van Els Agullons en zo nodig nog meer van de Siperia Imperial Stout en de Severin Extra IPA van het Finse Plevna.  Ook enkele Duitse bieren (o.a. Herbstbier van Brauerei Meusel) konden me redelijk overtuigen.  Het zwartbruine High & Mighty Two-Headed Beast van de Amerikaanse Paper City Brewery was een goede afsluiter.

Bersalis
Een nieuw etiket voor Bersalis (links) met twee ‘probeersels’.

Er vielen ook nog enkele Belgische nieuwtjes te rapen.  Brouwerij De Ranke draait momenteel proefbrouwsels voor een donker biertje.  Zoals het hen betaamt, is ook dit biertje aangenaam en stevig hopbitter.  Het proefbrouwsel was alvast zeer veelbelovend.  Oud Beersel heeft het etiket van haar Bersalis gerestyled.  Behalve dit nieuwe etiket, zijn er ook twee ‘tussenversies’ gecreëerd.  In oktober organiseren de ‘vrienden van Oud Beersel’ een viering van 125 jaar Oud Beersel.  En in Waals-Brabant zijn er plannen voor de eerste…


4 Responses to “Bruxellensis 2007”


 1. 19/09/2007 om 16:20

  Bruxellensis is een fantastich festival. Ik had geen idee dat het zo internationaal bekend was.

  Viering van 125 jaar brouwerij ‘Oud Beersel’ is op zondag 14 oktober 2007, georganiseerd door VZW ‘De Geuzen van Oud Beersel’

 2. 21/09/2007 om 20:04

  Bedankt voor de toegevoegde info Werner. Heb ondertussen mijn bieragenda aangepast met meer info over ‘125 jaar Oud Beersel’. Misschien tot dan !

 3. 04/10/2007 om 20:35

  Steven,

  Altijd welgekome… een goeie frisse oude geuze zal zekers en vast voor jou klaar staan….

  Met dorstlessende groeten,
  Werner

 4. 05/10/2007 om 16:22

  Ik ga mijn best doen Werner (krijg het water al in de mond van dat woord Oude Geuze). Blijkbaar zijn het dat weekend ook opendeurdagen bij brouwerij De Ranke en ook dat wil ik absoluut niet missen (en de zaterdag is al overvol geboekt).

  Bierminnende groeten
  Steven


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

september 2007
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Twittered


%d bloggers liken dit: