23
mei
08

Vilvordia BierProefFestival 2008

VBPF neemt afscheid van Vilvoorde.

Omstreeks 19 uur werd de tachtig jaar oude vlag van de Oud Studentenbond door Studentenclub n.k. Vilvordia uit handen van Senior Céline Penninckx plechtig overgedragen aan huidig KTA-directeur René Creemers en eredirecteur, tevens Senior Honoris Causa van de studentenclub, Hervé Vandenbossche.  Met deze symbolische daad bestendigden de hogeschoolstudenten hun vertrek van hun groene campus Vilvoorde naar de campus Jette en namen ze in alle vriendschap afscheid. 

De Verhuisbrouwerij had toen al uit water, mout en hop dampende wort gesmeed.  Proevers uit binnen- en buitenland, van schuchtere schachten tot ware bierpersonaliteiten, hadden al menig speciaalbier aan de smaakpapillen onderworpen of hadden genoten van een stevig stuk vlees van de barbecue.  De gasten van ’t Crejateef Complot hadden ons toen al verblijd met talrijke liederen in ’t Brussels Vloms.  De sfeer was al goed geweest en sommigen hadden de kracht van de alcohol al wat onderschat.  Er was ook al iemand weer naar huis gegaan omdat het ‘toch niet zo zijn ding was’.  En blijkbaar waren er ook enkelen die jammerlijk tevergeefs de zaal hadden gezocht.

Maar zo omstreeks 19 uur stond de tijd even stil.

Sommige bieren waren toen al op, zoals een ‘experimenteel brouwsel’ of een Femme Fatale.  Een Mortal Négrine. Een Jean Chris.  Een Gertrude. Een Pannepøt.  Er was geen Lex’ke meer over.  Cnudde Bizon was er zelfs nooit geweest.  Sommige bieren hadden al gestroomd, andere stroomden nog.  Een Trisser en een Lustem.  Een Bloemenbier. Een Rozenbier. Een Primula.  Af en toe een SloCK.  Met Bravoure.

Zo omstreeks 19 uur besefte ik pas dat dit het allerlaatste was.

___

Het definitieve einde?

Misschien niet !  Onze vertrouwde locatie in Vilvoorde kunnen we niet langer gebruiken.  Het lijkt me opportuun om ons bierfestival samen met de school te verhuizen naar campus Jette.  Daar zullen we proberen het evenement te integreren in het Campus Event, een opendeurdag die je laat kennismaken met UZ, VUB, EhB en Health City.  De vooropgestelde datum is zaterdag 25 april 2009.

___

Artikels en foto’s VBPF’08
(deze lijst mag uiteraard aangevuld worden !)

Prachtig verslag van William Roelens (Bierblog)
Verslag en fotoverslag van Filip Geerts (Belgian Beer Board).
Verslag en foto’s van Thierry en Bianca (Goddelijke Drank).
Den Bierbrief 24 van Wacho
Fotoalbum brouwdag 111 en verslag van De Verhuisbrouwerij
Verslagje van Jan Menken (Bier&Trein) die ons beloont met cijfer 8!
Foto’s op de website van studentenclub HOT.

 


0 Responses to “Vilvordia BierProefFestival 2008”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

mei 2008
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: