12
jun
08

Lambikodroom

De droom van elke geuzeliefhebber.


Vanaf 20 juni (14 juni voor genodigden) kan je in Beersel terecht in de LambikOdroom.  Het accent wordt gelegd op smaakbeleving en het historische belang van Oude Geuze en lambik in ons rijk bierpatrimonium.  Als aanvulling op de lambikbrouwerij – geuzestekerij 3 Fonteinen is een degustatieruimte voorzien waar zowel individuen als groepen op een diepgaande manier kennis kunnen maken met lambik en Oude Geuze. 

Het idee van de LambikOdroom is 30 jaar geleden ontstaan uit de wil van Armand Debelder om Oude Geuze en lambik hun plaats binnen de Belgische bierwereld terug te geven. De vele nationale en internationale biertoeristen willen vandaag de dag rustig de tijd nemen om exclusieve flessen Oude Geuze te degusteren. De deskundige uitleg van Armand Debelder als gerenommeerd lambikbrouwer is hierin zeker een absolute meerwaarde. 


Armand Debelder schenkt in de kelders een Oude Geuze uit 1988.
Vanaf 20 juni is er met LambikOdroom een speciaal degustatielokaal.

Er is geen toog in de LambikOdroom. De schenkruimte komt aan de voorzijde van het huis zodat ook lokale voorbijgangers direct betrokken worden in het gebeuren. Dit concept zal een toeristische trekker worden in het centrum van Beersel.  Het ritueel schenken van een goed glas Oude Geuze wordt in de LambikOdroom gedemonstreerd.  De LambikOdroom zal ook actief meewerken aan de promotie van de andere lokale streekproducten. Zowel mandjeskaas, natuurlijke fruitsappen en streekkoffie worden geserveerd naast de jonge lambik en de Oude Geuze.

Op cultureel vlak wil de LambikOdroom een steentje bijdragen door o.a. een nauwe samenwerking met het Herman Teirlinckhuis. Herman Teirlinck was een intieme vriend van de familie Debelder en heeft een persoonlijke impuls gegeven om Oude Geuze op de traditionele manier te blijven steken. Deze bekende Vlaamse schrijver is dan ook nadrukkelijk aanwezig en wordt belicht in de LambikOdroom. Originele werken, door hem gesigneerd, krijgen een ereplaats in de degustatieruimte.

Lees meer over de LambikOdroom in het persbericht.  Een artikel met een paar mooie foto’s vind je hier bij Editie Pajot of hier bij Het Nieuwsblad.

Openingsuren:
Vrijdag en zaterdag van 11 uur tot 21 uur
Donderdag voorbehouden voor bedrijven
.

 


5 Responses to “Lambikodroom”


 1. 1 joinke
  23/06/2008 om 13:11

  Dit weekend ga ik naar de lambik o droom, ik ben benieuwd!

 2. 24/06/2008 om 10:11

  Laat maar weten wat je er van vond, Joinke! Ik wou vorig weekend langsgaan, maar uiteindelijk is dat niet gelukt. Zaterdag ben ik wél in Beersel op de Kasteelfeesten als medewerker. Of er tijd overblijft om ook naar Lambikodroom te gaan valt te betwijfelen.

 3. 3 joinke
  27/06/2008 om 07:10

  Leuk! Ik ga waarschijnlijk ook naar de kasteelfeesten (ergens in de late namiddag). Laat maar weten waar je ergens helpt (aan de toog?) :o) dan kom ik goeiedag zeggen!

 4. 27/06/2008 om 11:09

  Joinke, ik sta achter de stand van Oud Beersel tot 18:00 uur. Tot zaterdag!

 5. 5 joinke
  29/06/2008 om 14:18

  Ondertussen heb ik de LambikODroom bezocht. De moeite! Genoten van een oude Geuze vant jaar 2002 (75 cl). Mooi geëvolueerd, erg zacht van smaak, zelfs onze vrouwen lusten het! Ook de begeleidende kaas (gerijpt in Geuze) was om van te smullen. Ik keerde tevreden terug (naar de kasteelfeesten alwaar ik mij gewaagd heb aan de oude geuze ‘Oud Beersel’).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.335 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

juni 2008
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Twittered


%d bloggers liken dit: