31
Okt
08

Éditions Les Capucines

Nicole Darchambeau publiceert bierrecepten.

Vandaag (31/10/2008) opent de Antwerpse boekenbeurs de deuren voor het grote publiek. Meer dan 60.000 titels zoeken lezers. Voor de bier(boeken)liefhebber zal het allicht een weinig succesvolle zoektocht zijn naar boeken over zijn of haar geliefde gerstenat; tenzij er nog een boek in jouw collectie ontbreekt van Jef Van den Steen, die er overigens signeert op zondag 9 november van 15:00 tot 16:30 uur.  Het valt nog te betwijfelen of ik tijd wil of kan vrijmaken om te snuisteren tussen de drukte.

Op Bièrebel maakt men melding van het verschijnen van een nieuw bierculinair boekje dat allicht niet op het boekenfestijn te vinden zal zijn: ‘Chimay, une cuisine festive’.  Schrijfster Nicole Darchambau is daarmee niet aan haar proefstuk toe.  In 1994 publiceerde ze met ‘La bière ça se mange’ haar eerste boekje over haar culinaire exploten met bier.  Nog in datzelfde jaar bracht ze ‘Saveurs d’ Orval’ (Het genot van Orval) uit.  In 2006 verscheen ‘Les Trappistes de Rochefort, une cuisine de terroire’, zodat ze met haar nieuwste publicatie de drie Waalse trappistenbieren (en hun kazen, …) met een boek vereerd heeft.

Niet alleen het trappistenbier inspireert haar in de keuken.  Brouwerij Cantillon komt aan bod in ‘La Gueuze Gourmande’ (1995) en ‘Le Temps des Cerises chez Cantillon’ (1999 en 2005). In 1996 verscheen ook nog ‘Délices de la brasserie de Silly’. Meer dan 600 bierrecepten werden door Nicole Darchambeau reeds gecreëerd en gepubliceerd: ‘Als een schilder hanteer ik een pallet aan smaken waarmee ik een harmonieus en smakelijk geheel tracht te creëren’. Begeesterd door koken, gefascineerd door bier? De boekjes worden op de markt gebracht door haar eigen uitgeverijtje: Éditions Les Capucines.

‘Chimay, une cuisine festive’, 80 pagina’s – ISBN 978-2-9600836-0-6, € 12,00
Te verkrijgen bij ‘Éditions Les Capucines’ en l’Auberge de Poteaupré

Éditions Les Capucines
Nicole DARCHAMBEAU
Avenue des Capucines, 15
1342 LIMELETTE
Tel/Fax: 010 41 13 47
nicole.darchambeau@skynet.be

Bronnen en meer info:
“La cuisine à la bière. Une histoire de rencontres”, door Pierre Lebrun (Bièrebel, 12/11/2007).

Advertenties

0 Responses to “Éditions Les Capucines”



  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 444,390 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Doe mee met 280 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

oktober 2008
M D W D V Z Z
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: