Feestelijk het nieuwe jaar in.
Hoe kan men een jaar beter starten dan met een heerlijk glas bier? Het mag voor de gelegenheid wat stijlvoller zijn. Wat gedacht van een Bush Prestige? Alleen al de sierlijke diepzwarte fles met gouden opdrukken heeft iets feestelijks.
Deze creatie heeft haar wortels in 2000. Brasserie Dubuisson wilde het millenium vieren met een origineel en rijk bier, gerijpt op eikenhouten vaten. Van het prestigieuze bier werden exact 2000 magnumflessen gebotteld. Bush Millenium was een succes. Als in 2003 een nieuw bezoekerscentrum wordt opgericht met een museum dat de geschiedenis van de brouwerij belicht, besluit men om in het geheel ook 6 eikenhouten vaten met een inhoud van 600 liter te integreren. Nu kan men permanent Bush Millenium produceren. Het bier wordt gebotteld in flessen van 75 cl. en omgedoopt tot Bush Prestige.
De Bush Prestige Cuvée Spéciale 2008 presenteert zich amber met een warm oranje gloed. We zitten meteen in de juiste sfeer. Meteen komt alcoholwarmte de neus binnen en brengt wat caramel en fruit als rijpe perzik en appelsien met zich mee. Het aroma is complex met whiskytoetsen, wat vanille en kruiden: een takje laurier, een blaadje verfrissende munt. De warmzoetige smaak leidt ons naar wat bittere tannines. De nasmaak is lang en alcoholisch. De 13 vol%alc. liegt niet, al mag die alcohol voor mij toch wat meer gemaskeerd zijn. Met Bush Prestige haal je een heerlijk en klassevol bier in huis als metgezel voor een lange winteravond.
Bush Prestige is (tijdelijk ?) te koop voor de schappelijke prijs van € 9,90 in de vestigingen van Delhaize.
heb ook zo een prachtige fles gekraakt tussen kerst en nieuw en ik heb d’er echt van genoten.
Groeten,
Wanne
Inderdaad, de alcohol smaakt iets te fel door. Dat vond ik ook bij de Bush amber tripel en de bush blond tripel. De volgende desgustatie zal een Bush de Nuits worden (ook 13 %). Op hun website vond ik het volgende: De Bush de Nuits is aanvankelijk een Bush de Noël waarvan de traditionele bewaring in kuipen onder een temperatuur van 0°C vervangen werd door een rijping, gedurende een periode van 6 maanden, in vaten die voordien de fameuze Bourgognewijn Nuits-Saint-Georges bevatten. Tijdens het bottelproces wordt een kleine hoeveelheid suiker en gist toegevoegd aan het bier, dat dan een hergisting op fles ondergaat in een verwarmd lokaal gedurende 3 weken. Het eindresultaat is indrukwekkend: een bijzonder aromarijk bier met duidelijke accenten van rode vruchten, dat een evenwichtige, harmonieuze et verrassende aandronk biedt en uitloopt op een tegelijkertijd zachte, lichtjes zure et relatief droge afdronk, ondanks de hoge densiteit van het bier.
Ik heb de Bush de Nuits vluchtig geproefd op Den Proefzolder. Maar ik zou hem uiteraard eens degelijk willen herproeven. Toch mooi wat Dubuisson produceert.
Drink al heel lang Kasteel donker en die is lekker, maar vanavond krijg ik 2 flesjes Bush (welke uitvoering ??) en ga dus van 11% naar 12%. U hoort nog van mij, maar het lijkt al een feestje te worden.