06
jan
09

Geproefd: Bush Prestige

Feestelijk het nieuwe jaar in.

Hoe kan men een jaar beter starten dan met een heerlijk glas bier?  Het mag voor de gelegenheid wat stijlvoller zijn.  Wat gedacht van een Bush Prestige?  Alleen al de sierlijke diepzwarte fles met gouden opdrukken heeft iets feestelijks.

Deze creatie heeft haar wortels in 2000.  Brasserie Dubuisson wilde het millenium vieren met een origineel en rijk bier, gerijpt op eikenhouten vaten.  Van het prestigieuze bier werden exact 2000 magnumflessen gebotteld.  Bush Millenium was een succes.  Als in 2003 een nieuw bezoekerscentrum wordt opgericht met een museum dat de geschiedenis van de brouwerij belicht, besluit men om in het geheel ook 6 eikenhouten vaten met een inhoud van 600 liter te integreren.  Nu kan men permanent Bush Millenium produceren.  Het bier wordt gebotteld in flessen van 75 cl. en omgedoopt tot Bush Prestige.

 bush-prestige

De Bush Prestige Cuvée Spéciale 2008 presenteert zich amber met een warm oranje gloed.  We zitten meteen in de juiste sfeer.  Meteen komt alcoholwarmte de neus binnen en brengt wat caramel en fruit als rijpe perzik en appelsien met zich mee.  Het aroma is complex met whiskytoetsen, wat vanille en kruiden: een takje laurier, een blaadje verfrissende munt.  De warmzoetige smaak  leidt ons naar wat bittere tannines.  De nasmaak is lang en alcoholisch.  De 13 vol%alc. liegt niet, al mag die alcohol voor mij toch wat meer gemaskeerd zijn.   Met Bush Prestige haal je een heerlijk en klassevol bier in huis als metgezel voor een lange winteravond.

Bush Prestige is (tijdelijk ?) te koop voor de schappelijke prijs van € 9,90 in de vestigingen van Delhaize.


4 Responses to “Geproefd: Bush Prestige”


 1. 06/01/2009 om 10:55

  heb ook zo een prachtige fles gekraakt tussen kerst en nieuw en ik heb d’er echt van genoten.

  Groeten,
  Wanne

 2. 2 johan
  06/01/2009 om 15:54

  Inderdaad, de alcohol smaakt iets te fel door. Dat vond ik ook bij de Bush amber tripel en de bush blond tripel. De volgende desgustatie zal een Bush de Nuits worden (ook 13 %). Op hun website vond ik het volgende: De Bush de Nuits is aanvankelijk een Bush de Noël waarvan de traditionele bewaring in kuipen onder een temperatuur van 0°C vervangen werd door een rijping, gedurende een periode van 6 maanden, in vaten die voordien de fameuze Bourgognewijn Nuits-Saint-Georges bevatten. Tijdens het bottelproces wordt een kleine hoeveelheid suiker en gist toegevoegd aan het bier, dat dan een hergisting op fles ondergaat in een verwarmd lokaal gedurende 3 weken. Het eindresultaat is indrukwekkend: een bijzonder aromarijk bier met duidelijke accenten van rode vruchten, dat een evenwichtige, harmonieuze et verrassende aandronk biedt en uitloopt op een tegelijkertijd zachte, lichtjes zure et relatief droge afdronk, ondanks de hoge densiteit van het bier.

 3. 06/01/2009 om 17:49

  Ik heb de Bush de Nuits vluchtig geproefd op Den Proefzolder. Maar ik zou hem uiteraard eens degelijk willen herproeven. Toch mooi wat Dubuisson produceert.

 4. 4 Rob
  10/06/2012 om 12:15

  Drink al heel lang Kasteel donker en die is lekker, maar vanavond krijg ik 2 flesjes Bush (welke uitvoering ??) en ga dus van 11% naar 12%. U hoort nog van mij, maar het lijkt al een feestje te worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 473.641 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: