11
jan
09

Biernieuws: Brasserie de Bastogne

Een 13de Luxemburgse brouwerij is geboren.

We zijn een bierfirma armer, een brouwerij rijker.  Op 28 december brouwde Brasserie de Bastogne haar La Trouffette Blonde een eerste keer in de eigen locatie in Belleau, een gehucht van vijf huizen tussen Vaux-sur-Sûre en deelgemeente Sibret. 

In De Zytholoog nr. 22 beschreef Wanne Madalijns – voorzitter van De Lambikstoempers –  zijn nieuwe ontdekking tijdens een weekendje weg in de streek van Bastogne.  La Trouffette (6 vol%alc.), genoemd naar het folkloristisch personage ‘Trouffet’, bleek het geesteskind van een nieuwe bierfirma die in afwachting van een eigen brouwerij onderdak vond bij Brasserie Artisanale de Rulles

trouffette5

Naar het idee van Catherine, het commerciële en administratieve brein, en echtgenoot Philippe Minne, burgerlijk ingenieur en de meester-brouwer, werd een authentiek en lichtalcoholisch bier op de markt gebracht.  Een derde vennoot, landbouwer Philippe Meurisse, stelde een locatie binnen zijn hoeve ter beschikking waarin men de voormalige brouwinstallatie (10 hl.) van Brasserie La Rulles kon plaatsen.  Zoals vaak vertraagden de administratieve beslommeringen de eigenlijke opstart, maar net voor het jaareinde kon het drietal dan toch officiëel van start gaan.  Brouwer Gregory Verhelst van de brouwerij in Rulles staat de nieuwbakken brouwerij met raad en daad bij.

Momenteel werkt Brasserie de Bastogne aan een bruine tegenhanger voor La Trouffette.  Tegen het jaareinde wil men een kerstbier lanceren.  De bieren zijn verkrijgbaar in flessen van 75 cl. en in vaten.

Brasserie de Bastogne
Belleau 3
6640 Vaux-sur-Sûre
GSM 0475 87 83 66
infoNOSPAM@brasseriedebastogne.be

Bronnen en meer info:
De Zytholoog nr. 22, augustus-september-oktober 2008, pag. 13
‘La brasserie de Bastogne est née’ (Jean-Luc Bodeux), Le Soir, 05/01/2009


1 Response to “Biernieuws: Brasserie de Bastogne”


  1. 1 dhoye peter
    02/05/2012 om 16:50

    ik heb ze allemaal geproefd in durbuy …..overheerlijk echt de moeite waard !!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: