14
jan
09

Slijterij Van Bergen

Mekka van geestrijke dranken en bieren.

Het Vilvordia BierProefFestival heeft haar studenten ondertussen al diets gemaakt dat onze biercultuur verder reikt dan Jupiler en Leffe. Maar terwijl hun trots op onze Belgische bieren zeker is gegroeid en hun kennis wat verbreed, wordt er vaak neergekeken op alles wat uit het buitenland komt.  Naast 70 ‘Parels van de Belgische Biercultuur’ serveren we de komende editie op zaterdag 25 april als extraatje ook 10 internationale bieren ter kennismaking.

Lorenzo ‘Kuaska’ Dabove selecteert speciaal voor ons vier excellente Italiaanse bieren.  Gianni Tacchini (Birrerya) verzorgt het transport. Voor de overige bieren trok ik naar Eindhoven waar Mitra Slijterij Van Bergen meer dan 500 bieren uit binnen- en buitenland aanbiedt.

 mitra01

De Mitra slijterijen zijn met 300 vestigingen een begrip in Nederland.  Ze bieden een ongekend assortiment aan wijnen en gedestilleerd: whisky, cognac, bourbon, jenever, …  Mitra Slijterij Van Bergen zet daar ook nog eens meer dan 500 bieren naast: het grootste assortiment uit de streek.  Neem maar eens een kijkje op hun webshop. De Belgische bieren zijn goed vertegenwoordigd.  Tussen heel wat courante bieren merken we ook brouwsels van de Struise Brouwers, Alvinne, De Regenboog (Smisje), …  Ik zoek vooral bieren van buiten onze grenzen.  Het vriendelijke dametje in de winkel kan me helaas niet wegwijs maken.  “Ik ben geen bierliefhebber; alleen een Belgische trappist smaakt me wel af en toe”, verontschuldigt ze zich terwijl ze met kartonnen doosjes aandraaft.

mitra02

Die doosjes vul ik met Nederlandse bieren van – hoofdzakelijk – Brouwerij De Molen, met enkele Duitse Weizenbieren, met Amerikaanse bieren van Anchor (San Fransisco, California), Left Hand (Longmont, Colorado), Flying Dog (Frederick, Maryland) en Sierra Nevada (Chico, California) en verder met enkele flessen Brits bier met o.a. Meantime India Pale Ale (Londen), Samuel Smith’s Oatmeal Stout (Tadcaster) en het Schotse Heather Ale Fraoch van Williams Brothers (Alloa).  Hopelijk kan ik hieruit een mooie keuze destilleren voor ons festival.  Slijterij van Bergen is alleszins een bezoekje waard.

mitra03

Mitra Slijterij M. van Bergen
Hurksestraat 44
5652 AL Eindhoven
Tel/Fax: 0031 (0) 40 25 25 856
Email: Info@slijterijmvanbergen.nl

Openingstijden
Maandag: 13:00 – 18:00 uur
Dinsdag t/m Donderdag 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 10:00 – 20:00 uur
Zaterdag 9:00 – 17:00 uur


0 Responses to “Slijterij Van Bergen”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: