20
jan
09

Biernieuws: Alvinne blogt

Den Proefzolder, Den Bierzolder & meer …

Het afgelopen jaar was allicht geen brouwerij actiever dan brouwerij Alvinne.  Uit de ketels vloeiden nieuwe bieren als Lex’ke en Festina Lente.  Er werd geëxperimenteerd met wilde gisten uit de Auvergne waaruit Kerasus groeide.  Basisbieren werden overgeleverd aan houten vaten waaruit schitterende bieren ontsproten.

Een nieuwe brouwcursus werd gestart.  De tweewekelijkse proeverijen op zaterdag op Den Proefzolder brachten heel wat subliems en extreem zeldzaams op de proefplank en gooiden hoge ogen bij de bierliefhebbers.  Sinds kort wordt er telkens een culinaire uitspatting gepresenteerd.  Naast een mooie selectie had ook Den Bierzolder regelmatig unieke bieren in het gamma.

Brouwerij Alvinne kiest er voor om de bierliefhebber dicht bij de brouwerij te betrekken.  Een nieuwe blog zorgt voor nog meer openheid.  De laatste nieuwtjes uit de brouwerij, de creatieve spinselen op Den Proefzolder, de nieuwigheden op Den Bierzolder, … kan je sinds het voorbije weekend trouw volgen op http://alvinne.wordpress.com.  Ook alle info over de Alvinne Pré-ZBF Days op donderdag 5 en vrijdag 6 maart kan je er vinden.  Bedankt Glenn en Davy voor zoveel prachtige initiatieven!

Ook de Struise Brouwers zitten nimmer stil.  Hun wel en wee kan je volgen op hun blog Buckets to Barrels.


3 Responses to “Biernieuws: Alvinne blogt”


 1. 1 alvinne
  21/01/2009 om 09:35

  Bedankt voor de lovende woorden, Steven. Passie kan je niet intomen hé. Ook in 2009 liggen heel wat mooie initiatieven op tafel. Den Bierzolder zullen we uitbreiden met een selectie van het betere buitenlands bier, te beginnen met de bieren van brouwerij De Molen. Met die brouwerij is ondertussen een prille samenwerking opgestart, zij gaan oa ook onze bieren verkopen in hun brouwerijshop. Er komen nog meer houten vaten, we hopen zowel Calvados als Cognacvaten op de kop te tikken. We willen een project rond biertoerisme in de streek rond Kortrijk opstarten. We zullen in Italië (Rome) een bierfestival bijwonen en later op het jaar misschien eens een gastbrouwsel verzorgen in een nieuw opgerichtte brewpub. Enfin, we zitten niet stil … ’t gewoon genieten.

  Glenn

 2. 21/01/2009 om 16:10

  Ziet er allemaal veelbelovend uit!

  Heb thuis een arsenaal aan bieren van brouwerij De Molen staan. Wat ik reeds geproefd heb, kon me enorm bekoren! Binnenkort zal er hier ook wel een stukje over verschijnen.

  Hopelijk tot snel nog eens op Den Proefzolder!

  Steven


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.860 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

januari 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Twittered


%d bloggers liken dit: