03
feb
09

4de Weerdse Bierproeverij

Weerde trapt veelbelovend festivalseizoen op gang.

Na een korte pauze kunnen we opnieuw de hort op langs de vele bierfestivals.  Weerde werd de eerste afspraak van 2009 en was meteen een schot in de roos.  Bezieler Geert Verhoeven had voor de tweejaarlijkse Weerdse Bierproeverij opnieuw een aardige lijst van 73 bieren samengesteld. Met Duivelsbier Blond van brouwerij Boon strikte hij een regelrechte primeur.  Sommige nieuwe namen bleken etiketbieren, maar aan kwaliteit ontbrak het niet.  Hobbybrouwers François Robeyns en Marc Struyf (op weg naar een officiële microbrouwerij) stelden met respectievelijk Bosuil Blond en Triest Kerstbier 2008 elk een voortreffelijk bier ter beschikking.

weerde1
Geert Verhoeven en vriendin blikken terug op een geslaagde bierproeverij.

Het gerucht liep al een tijd dat op vraag van de Nederlandse markt een blonde versie de Donkere Duivel van brouwerij Boon zou komen vervoegen.  Een tiental vaten werd in de brouwerij in Lembeek gehouden waarvan Geert Verhoeven er eentje wegkaapte.  Duivelsbier Blond is een zoet bier met toetsen van witte kandij en is rijk aan esters: banaantjes welen tierig.  De nasmaak is zachtbitterig.

De Weerdse Bierproeverij is de voorbode van de bekende Weerdse Bierfeesten. De 26ste editie vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei 2009.  Ook daar kan je naast een volledig feestprogramma met optredens van onder meer De Clement Peerens Explosition (CPeX) en Discobar Galaxie genieten van een dertigtal bekende en minder gekende bieren.


0 Responses to “4de Weerdse Bierproeverij”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

februari 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Twittered


%d bloggers liken dit: