08
feb
09

2de Bierbeurs in Nijlen

Nieuwe locatie en een eigen bier.

NOT vzw – Nijlen OnbegrensT, een socio-culturele vereniging – verschoof haar Nijlense Bierbeurs naar hartje Nijlen.  Zaal ’t Gildenhuis bleek een gezelligere en bovenal beter bereikbare locatie.  De opkomst op zaterdag was behoorlijk maar niet helemaal evenredig met de meer dan 20 brouwerijstanden.  Het voordeel is wel dat je zo alle tijd hebt om eens kennis te maken met de brouwers of vertegenwoordigers van de brouwerijen.  Met toekomstige brouwerij Pirlot, brouwerij Den Hopperd, ’t Hofbrouwerijke, brouwerij Achilles en brouwerij Het Anker waren zowat alle brouwerijen uit de streek vertegenwoordigd.  Ook Jos Gijsels (JiGo) van de Kesselse hobbybrouwerij De Roozenhoet mocht één van zijn creaties eens aan een groter publiek tonen.  Verder waren vooral middelgrote brouwerijen op het appél aanwezig.

nijlenbierbeurs
Eddy Bosmans (Het Genootschap van de Pot, Olen) bestelt ‘Nen Notter, het festivalbier.

In wereldprimeur werd een eigen bier voorgesteld: ‘nen Notter, verwijzend naar de naam van de vzw.  Het werd een blond en ‘gezond bazeke’ van 7,1 vol%alc. gebrouwen in de ketels van ’t Hofbrouwerijke uit Beerzel.  ‘Nen Notter heeft een erg fuitig aroma – bekomen door de gebruikte gist – met iets van honing.  De smaak is een lichtjes zoet, de afdronk fris hopbitter.  Brouwer Jef Goetelen bracht ook een kriekenbiertje (5,7 vol.%alc.) mee in avant-première.  Het voorlopig naamloze fruitbier, op de bierbeurs voorlopig ‘nen Hof Special’ genoemd, is verre van zoet.  De krieken (120 kg op 500 liter bier) werden toegevoegd tijdens het koken en niet tijdens de lagering zoals vaak gebruikelijk.  De krieken zijn vooral waarneembaar in het aroma, maar blijven steeds op de achtergrond.

nijlen3
Brouwerij Sint-Bernard verwent ons met een heerlijke Sint-Bernardus Christmas Ale.

Ook brouwerij Van Steenberge kon aandraven met een absolute festivalprimeur.  Witches Brew wordt enkel voor een Amerikaanse klant op 75 cl. gebrouwen.  Nu was dit bier voor de allereerste keer op vat verkrijgbaar!  Het blonde Witches Brew heeft een floraal fruitig en licht zoetig aroma met een licht kruidig tintje.  Citrus.  Zoet fruitige smaak met wat witte kandij en een zeer aangename hopbittere nasmaak.

nijlen4
Gezellige drukte op de Bierbeurs Nijlen.

Bekijk ook eens de prachtige slideshow van Vader Abt (Danny Van Tricht) die de bierbeurs op zondag bezocht.


2 Responses to “2de Bierbeurs in Nijlen”


 1. 09/02/2009 om 10:32

  Ik ben op zondag naar de beurs geweest, en toen was het toch wel een vrij drukke bedoening. Niet té druk, idd tijd om eens kennis te maken met de mensen achter de tap. Enkele verrassende biertjes geproefd, die vroeg of laat wel eens in m’n assortiment kunnen komen. De Vicaris Generaal (Dillewyns), de Lamme Goedzak (Schelbebrouwerij, den Trisser (Verhuisbrouwerij), waren zowat de toppers mijns inziens.

 2. 11/02/2009 om 00:42

  Hey Kurt

  Ben blij dat het zondag vrij druk was. Ook zaterdag was het trouwens meer dan behoorlijk, maar eigenlijk te weinig om de 22 standen van ‘vast’ werk te voorzien. Zou het jammer vinden als daardoor een aantal brouwerijen zouden afhaken, want ik vind dit een zeer lovenswaardig initiatief in onze regio. Was geen kritiek, eerder een bedenking (die ik vorig jaar nog meer had). Ben zeker ook fan van de Vicaris Generaal en de Trisser. Van de Scheldebrouwerij kan de Oesterstout mij het meest bekoren.

  Tot de volgende!

  Steven


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

 • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

februari 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Twittered


%d bloggers liken dit: