10
mrt
09

Zythos Bierfestival 2009

Bittere bieren scoren hoog.

Zo’n 9000 bierliefhebbers vonden afgelopen weekend de weg naar Sint-Niklaas.  Met 230 bieren was het aanbod opnieuw groot.  De trend van de bittere bieren zet zich door en leverde enkele parels op: Belgoo Luppo, Hopus, Over the Edges, … om er een paar te noemen.  Valeir Extra en V Cense waren mijn favorieten in die strekking.  Cosmos Porter van De Dolle Brouwers – in wezen een soort sterk Oud Bruin – was ronduit fenomenaal.  Ook Bon Homme, het nieuwe bier van brouwerij De Leite kon me bekoren.

zbf0901
Stilte na de storm: Zythos Bierfestival was opnieuw een succes!

Met Wim Dekelver aan het hoofd van een verjongd festivalteam en bijgestaan door de oude garde waarbij ook Linda Van Loo – de vorige hoofdcoördinatrice – de microbe weer te pakken kreeg, werd Zythos Bierfestival opnieuw een succes.  Ik ben blij dat ik als ‘verantwoordelijke van de brouwers’ mijn steentje kon bijdragen en bedank hierbij de rest van ‘mijn brouwersteam’ en in het bijzonder mijn voorganger Luc Smekens die me bijstond met raad en daad.  De conciërge van de stadsfeestzaal, een zeer gedreven kracht, gaat kortelings op pensioen en nam zichtbaar ontroerd afscheid.

zbf0902
Afscheid van conciërge Eddy (L), hier samen met makker Paul ‘Polle Plek’ Peeters.

We gaan er binnenkort opnieuw tegenaan en hopen jullie allen terug te zien op ZBF 2010.  Opmerkingen, klachten en kritieken, goed of slecht, mag je altijd melden via het contactformulier op deze website.

Een leuk filmje van TV-Oost vind je hier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.630 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

maart 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: