23
mrt
09

Van Baby tot Opa

Grasduinen tussen oude en nieuwe brouwerijen.

De Leuvense Biertherapeuten maken het mooie weer.  Schijnbaar ook letterlijk. Voor de derde keer op rij lachtte de zon hen toe en kon genoten worden op het zonovergoten terras.  Gelukkig, want de zaal van Taverne Stille Waters, prachtig gelegen in het Provinciaal Domein Kessel-Lo, is duidelijk te klein voor de toevloed aan zythologen, bierliefhebbers, biertherapeuten en dorstige wandelaars die gelokt werden door alweer een schitterende bierlijst.

kessel-69
Kessel 69 werd officieel voorgesteld.

De opzet was eenvoudig, maar origineel.  Brouwerijen werden in vier leeftijdscategorieën ingedeeld: senioren (brouwerijen ontstaan vóór 1900), volwassenen (periode 1900-1986), kinderen en baby’s (brouwerijen sinds 2006).  Van de respectievelijke brouwerijen werd een bier gekozen, al dan niet met oog voor de absolute nieuwigheden.  Primeurs waren o.a. Den Bir en Irma van brouwerij Den Tseut, Zwanze van brouwerij Cantillon en de nieuwe Tuverbol van brouwerij Loterbol. Om 14:00 werd Kessel 69, een tweede bier van brouwerij De Vlier, officiëel voorgesteld.  Het bier leek me wat jong en gistig.  Ik genoot van Over The Edges van Van Steenberge en La Copère van Millevertus.  Helaas waren enkele bieren die op mijn verlanglijstje stonden reeds uitverkocht of hadden ze nog niet de tijd gekregen om tot een aangenaam proefbare temperatuur te koelen.  Enkele biergerechten maakten het feest compleet. 

debootsman

De opbrengst van de biertombola (€ 3,00 en altijd prijs) ging naar het Goede Doel waarvoor de Heikantse Bierliefhebbers in samenwerking met de Leuvense Biertherapeuten en de Aarschotse Bierwegers ieder jaar hun grootste bierhart tonen.  Dit jaar steunen de bierclubs ‘De Bootsman’, een Antwerpse organisatie die mannen met Duchenne Muscular Dystrophy begeleidt.  De ziekte van Duchenne is een erfelijke ziekte die voorkomt bij 10 op 100000 mannen en die leidt tot een progressieve aftakeling van het spierstelsel met verlies van motorische functies, ademhalings- en hartspier.  De levensverwachting is beperkt.  Meer info op www.duchenne.be.


1 Response to “Van Baby tot Opa”


  1. 1 johan
    24/03/2009 om 21:56

    Mooie bierhappening met een nobel doel! Ik hoop dat er veel tombolalotjes verkocht zijn!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

maart 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: