05
Apr
09

‘Leven in de Brouwerij’ gelanceerd

Tafelen in Vlaanderen zet bier centraal.

Op maandag 30 maart waren de Salons de Romree in Grimbergen de uitgelezen locatie voor het officiële startschot van ‘Leven in de Brouwerij’.  De nieuwe campagne van ‘Tafelen in Vlaanderen’ zet de bierbeleving in Vlaanderen centraal.  Ruim 400 horecazaken en talrijke evenementen -waarvan enkele highlights in De Lekkerste Agenda gebundeld- engageren zich om Leven in de Brouwerij te brengen: bierdegustaties, heerlijke biermenu’s en verblijfsarrangementen.

leven-in-de-brouwerij

Zo’n 250 genodigden uit de horecasector en de pers werden verwelkomd door projectmanager Sofie Van Den Bossche waarna  Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen roemde om haar Bourgondische cultuur.  Hij plaatste zijn provincie in de kijker als de provincie met de meeste brouwerijen en schetste haar rijke bierdiversiteit aan de hand van talrijke voorbeelden.

leven-in-de-brouwerij-1

Minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor toerisme, mocht dan het officiële startschot geven: “Tafelen in Vlaanderen heeft als bijzonderste doelstelling om de toerist kennis te laten maken met de Vlaamse tafeltradities en het toeristische potentieel van onze drink- en eetgelegenheden zoveel mogelijk te benutten. Dit samenwerkingsplatform komt geen seconde te vroeg”.

leven-in-de-brouwerij-2

Huidig voorzitter van de vzw Tafelen in Vlaanderen Urbain Claeys onderstreepte het belang van de samenwerking tussen toerisme en horeca. Voorzitter van de Fed. Ho.Re.Ca. Vlaanderen Jan De Haes hield een pleidooi om deze samenwerking ook na 2009, en na het project “leven in de brouwerij” structureel verder te zetten. Sofie Van Den Bossche lichtte de nieuwe website www.levenindebrouwerij.be toe.

leven-in-de-brouwerij-7

leven-in-de-brouwerij-8  leven-in-de-brouwerij-6

Onder leiding van bierkenner Jef Van den Steen werd met een bierkwis  tussen de provinciën -waar Antwerpen won-  een wat luchtiger gedeelte ingeluid.  Nadien mochten de aanwezigen de rijke kwaliteiten van ons bier ook effectief proeven. Chefkoks Tom De Four van ‘De Heeren van Liedekercke’ en Maarten Pauwels van ‘Brasserie Brouwershof’ demonstreerden hun kookkunsten met bier die resulteerden in een aantal culinaire toppers.

leven-in-de-brouwerij-4

De brouwerijen Timmermans (met het nieuwe Timmermans Strawberry), Duvel-Moortgat, Bosteels, Haacht (voor het eerst met Tongerlo Prior) en Kasteelbrouwerij De Dool serveerden enkele van hun bierparels.

leven-in-de-brouwerij-5

Het publiek genoot zichtbaar. Laten we hopen dat met het project ‘Leven in de Brouwerij’ niet alleen de toerist maar ook iedere Vlaming ons bier met haar ongekende smakenrijkdom in al haar facetten leert waarderen.

leven-in-de-brouwerij-3

Hier kan je alles over de lancering van ‘Leven in de Brouwerij’ lezen met o.a. de toespraken van de gastsprekers en de recepten van de gedemonstreerde biergerechten.

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 434,564 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Doe mee met 277 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

april 2009
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Twittered


%d bloggers liken dit: